X

miracolul vietii

Miracolul vietii: crede si cerceteaza!

Nu stiu cum se face dar vinerea ma cuprinde mereu o stare de exaltare in fata lumii, in care ochii mi se inunda de marinimie si de gratitudine fata de toate lucrurile care ma inconjoara. Poate ca multi dintre voi ganditi ca este vorba pur si simplu de febra weekendului, nu va voi contrazice. Indiferent de motivul pentru care le zambesc frunzelor din copaci, cel mai important este ca le privesc, ca le vad… Acum ceva vreme, un prieten m-a trezit la realitate –  la realitatea care conteaza – cu o intrebare simpla, in fata careia m-am blocat putin: Tu de cand nu ai mai vazut cerul? Miracolul vietii este lucrul deasupra caruia mi-as dori sa…zburam putin astazi.

Am uitat de lumea care ne inconjoara, am uitat e cum sa stam intinsi in iarba, am uitat cum e sa alergam desculti fata sa ne fie teama (?!) ca ne vom murdari. Ne sperie planeta noastra draga, dar adevarul este ca ea e mai speriata decat noi.

Miracolul vietii in moarte prematura…

Pentru ca am pierdut legatura cu ea, pentru ca am uitat sa o iubim, o ranim fara prea mari remuscari. Nu trebuie sa uitam insa niciodata ca ea face parte din noi asa cum noi facem parte din ea. Trebuie sa o cunoastem, sa o protejam si sa ne bucuram de dragostea ei, fara sa o agresam constant. Caci cumva, vatamand-o continuu, vom capata si noi rani adanci.

Din fericire, miracolul vietii este usor de resuscitat

Trebuie doar sa ne dorim sa traim, sa (re)descoperim aceasta mare casa a tuturor numita Terra si sa o tratam cu respect, cu intelegere (slava Domnului, ea a fost destul de intelegatoare cu noi pana acum). Poate asa vom reusi sa fim mai blanzi cu ea.

Inchei cu un filmulet cu si despre miracolul vietii, putin dus la…extrem.