X

mici cadouri

Mici cadouri, creatii liliputane

Intotdeauna am avut o pasiune pentru obiectele mici, cadouri sau nu, care presupun o munca migaloasa, de detaliu si multa pasiune si rabdare din partea artistului creator. Exista in lume tot felul de astfel de oameni care creeaza lucruri fascinante la dimensiuni microscopice, a caror faima nu este din pacate cu mult mai mare decat dimensiunea creatiilor lor…

Dintre toata aceasta ceata de artisti care lucreaza la scara milimetrica, unul mi-a atras atentia prin ingeniozitatea lucrarilor sale.

Este vorba de Dalton Ghetti, creatorul unor mici cadouri pe care le-a intins artei

mici cadouri Aceste mici cadouri de care vorbesc sunt creatiile sale, sub forma de sculpturi in varful de grafit al creioanelor. Brazilian la origine, Dalton Ghetii, creeaza de 25 de ani aceste obiecte artistice minunate, cu ajutorul catorva ustensile: o lama de ras, un cutit de sculptat si un fel de andrea speciala. In mod spectaculos, acesta nu foloseste lupa atunci cand creeaza minusculele sculpturi.
mici cadouri

Mici cadouri create de un mare om…

Pentru fiecare sculptura in parte Dalton munceste cateva luni, iar apogeului l-a atins cu sculptura din varful unui creion care infatiseaza doua zale interconectate, la care a muncit doi ani si jumatate. Fragilele obiecte se mai si rup din pacate, dar acest lucru nu l-a descurajat pe artist in sfertul de veac de cand a inceput sa lucreze la aceste obiecte.mici cadouri

Ce face artistul cu obiectele? Nu le vinde, asa cum probabil te-ai astepta, ci le face cadou prietenilor si cunoscutilor. Mici cadouri, dar pline de valoare.

Lectie: Oricat de mult suflet si mult timp am dedica crearii unui obiect, cel mai frumos lucru pe care il putem face cu acesta este sa il daruim. Pentru sculptorul de fata, nicio suma de bani nu intrece valoarea pe care o are pentru el bucuria de a darui aceste mici cadouri.

mici cadouri