X

mesaj in sticla

Mesaj in sticla…Povesti devenite realitate

De fiecare data cand ajung la mare imi place sa stau seara langa mal si sa-mi pierd privirea in larg, ore intregi…Parca nu-mi mai pot satura ochii de intinderea albastra ale carei valuri fac sa tresara sentimente uitate in mine. Si de multe ori stau si ma intreb cum este in larg, ce ascunde marea sub mantia ei in nuante de albastru, cum este sa nu mai vezi pamantul, ci doar mare si cer continuandu-se parca la infinit?

Si imaginatia-mi zboara la povestile si desenele animate din copilarie, la sirene si creaturi magice care-si traiesc viata palpitanta sub apa, dar care nu le lasa admirate de niciun pamantean. Si o parte din mine inca mai spera in existenta lor, intr-o lume altfel, plina de mistere si aventuri, intr-o lume a marii. Si-atunci imi inchipui cum ar fi ca un val sa aduca la picioarele mele un mesaj in sticla de la un cuceritor ce a trait acum sute de ani sau de la un pirat care sa transmita un secret captivant celui ce gaseste al sau mesaj in sticla. Cum ar fi…?

Un mesaj in sticla care-ti schimba viata

Si nu e imposibil sa gasesti sa gasesti un mesaj in sticla. O britanica a gasit in anul 2010 un astfel de mesaj in sticla scris de un belgian cu 33 de ani in urma! In acea scrisorica barbatul, pe atunci un pusti de doar 14 ani, isi trecuse numele, adresa si cateva impresii legate de aventura pe care o traia pe un vas de croaziera. A pus foaia de hartie intr-o sticla, a sigilat-o cu ceara si a luat nastere acest mesaj in sticla gasit anul trecut pe tarmul din Swanage.

Bucuroasa de descoperire, britanica l-a cautat de barbat pe Facebook si i-a trimis un mesaj, legandu-se astfel o prietenie puternica…in lumea virtuala. Poate ca acest mesaj in sticla nu a fost de la un personaj de poveste, dar a fost un miracol prin simpla lui existenta, la 33 de ani dupa ce a fost compus.

Un mesaj in sticla, doar una dintre surprizele marii

Iata, asadar, un cadou al marii, unul pentru suflet. Si acest mesaj in sticla e doar unul dintre miile de mesaje pe care oamenii din intreaga lume le lanseaza pe apa in speranta supravieturii in timp a gandurilor si sentimentelor lor. Dar multe dintre ele se pierd in valuri, ramanand secrete adanci ale marii…mesaj in sticla

Dar ce ai face tu daca ai gasi un mesaj in sticla? Cum ai profita de aceasta sansa dintr-un million de a fi tu la locul potrivit in momentul potrivit? Ai cauta persoana in cauza? Ai face cunoscut miracolul? Ai avea curajul sa deschizi sticla…?

Marea contine secrete dintre cele mai profunde, amintiri din toate timpurile, ganduri apasatoare care n-au putut fi impartasite decat marii, un amalgam de trairi ale tuturor celor ce au strabatut-o in cautarea unor comori mareriale sau…spirituale. Marea ascunde minuni si surprize pe care doar cei ce o exploreaza pot spera sa le descopere. Tu cand ai plecat ultima oara pe mare in cautarea…sau in eliberarea popriului mesaj in sticla?