X

materiale reciclate

Materiale reciclate: o a doua sansa pentru… gunoi

Mergand pe ideea ca in natura nimic nu se pierde, totul se transforma, de ce sa nu ne punem si noi amprenta si sa facem astfel incat sa se transforme in ceva si mai frumos? Cativa artisti au facut din gunoi adevarate opere de arta, au luat cutii de suc, cutii de bere, sticle si pungi de plastic, chiar si haine vechi reciclate si le-au modelat in forme pline de culoare, de veselie, de viata. Si au aratat lumii intregi ca nu este nevoie decat de putina inspiratie pentru a preschimba uratul, inutilul, resturile in ceva cu adevarat minunat!

Materiale reciclate, o lectie pentru si despre frumos

materiale reciclateCeee ce vedeti aici este Clifton Suspension Brdge, la scara mica, realizat exclusiv din cutii de Cola de catre artistul Stuart Murdoch.

 

 

 

 

 

 

materiale reciclate

 

Animalute ce au luat nastere din pricerea si rabdarea artistei Anna Smith, care a folosit ca materie prima… piese de calculator uzate.

 

 

 

 

materiale reciclate

 

 

Charles Kaufman a spus nu picturii traditionale pe panza si a folosit… cutii de suc aplatizate pentru a ne aduce zambetul pe buze. Iata, asadar, tablouase haioase care pot inveseli si cea mai gri incapere. 🙂

 

 

materiale reciclate

 

 

 

Lasand la o parte talentul uimitor, incredibil este faptul ca aceasta sculptura este realizata, in intregime, din guma de mestecat. Maurizio Savini nu a lipit guma pe peretii liftului sau in pupitru bancii din amfiteatru, ci i-a dat un nou scop.

 

materiale reciclate

 

 

 

 

Muzica… sub alta forma: si ce daca vechiile casete nu mai pot fi folosite in scopul pentru care au luat nastere?

 

 

 

materiale reciclate

 

 

Obiecte de decor… din pungi de plastic ! Mii de ani pentru a se degrada, o secunda pentru a ne uimi…

 

materiale reciclate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce faci din hainele vechi? Curcubee! Aceasta a fost ideea lui Alain Guerra si a lui Neraldo de la Paz, si n-a fost una rea deloc!

 

 

 

 

 Materiale reciclate, lectii de responsabilitate

Stiu, nu toti avem talent, nu toti putem face astfel de grozavii, insa toti putem incerca sa punem peturile  in containerele galbene, hartia in cele albastre si sticla in cele verzi. Si putem fi si noi niste mici artisti, creatori ai unei lumi frumoase! 🙂