X

machiaj pentru ochiMachiaj pentru ochi: partea artistica din make-up

Desi in preajma Sarbatorilor ne trezim intr-o avalansa de sfaturi legate de infrumusetare si trucuri de machiaj, adevarul este ca noi, femeile, ne dorim sa fim rapitoare tot anul… Asa ca nu iti voi incarca memoria cu sfaturi de machiaj pentru ochi…de sarbatoare si iti voi “sufla” cateva lucruri culese de la specialisti legate de machiaj, in functie de culoarea ochilor.

Te intrebi cu ce trebuie sa asortezi machiajul? Nimic mai simplu. Cu nimic! Trebuie sa stii ca machiajul nu este un accesoriu vestimentar si din acest motiv nu trebuie sa il asortezi cu ceea ce porti. In schimb, un machiaj reusit tine cont de culoarea ochilor. Nu stii ce culori sa alegi pentru fardurile din trusa ta de make-up? Iti voi vinde acum un pont care pe mine m-a salvat de la investitii nefericite in farduri de culori cel putin nepotrivite pentru culoarea ochilor mei: Culorile ideale pentru fardul de pleoape sunt cele complementare culorii ochilor tai.

Machiaj de ochi: Culori, culori…

1. Machiaj pentru ochi albastri – Nuantele ideale pentru ochii albastri sunt: maro, gri-maroniu, piersica sau roz… Conturul ochilor este ideal sa fie in tonuri calde de maroniu.

2. Machiaj pentru ochi verzi – Ochii verzi se evidentiaza cu nuante de maro-aramiu, gri-maroniu, mov inchis, piersica sau nuante usoare de violet. Pentru contur, este indicat sa alegi rosu-maroniu, gri-maroniu sau violet.

3. Machiaj pentru ochi negri – Daca ai ochi negri, poti sa te consideri norocoasa! Lor li se potriveste aproape orice nuanta. Asa ca, poti sa iti lasi imaginatia sa danseze printre nuante de: maro-aramiu, albastru, verde, mahon, carbune sau violet… Conturul poate fi realizat cu maro intens, carbune, gri-maroniu sau violet.

4. Machiaj pentru ochi cenusii – Ochii cenusii sunt, pe cat de interesanti, pe atat de greu de machiat. Nuantele spre care ar trebui sa iti indrepti privirea sunt carbune, maro rece si violet. Pentru contur, foloseste carbune sau maro inchis.

5. Machiaj pentru ochi caprui – Nici pentru ei machiajul nu este tocmai floare la ureche. Sub denumirea de “caprui” se ascund mai multe nuante, provenite dintr-un amestec de albastru cu verde sau verde cu maro. Asa ca, poti sa folosesti nuantele indicate pentru ochii albastri sau verzi.

Un machiaj pentru ochi reusit tine cont si de nuanta tenului…

…asa ca, daca ai tenul inchis, e bine sa eviti nuantele deshise, iar in cazul in care ai tenul inchis ar trebui sa eviti nuantele inchise sau mate.

Cateodata insa, regulile pot fi incalcate cu succes… Trebuie sa experimentezi, sa te joci cu culorile sidoar asa vei descoperi ce-ti place si ce te prinde… 😉