X

lucruri pe care nu le stiai

Cateva lucruri pe care nu le stiai despre body piercing

Le vedem in fiecare zi infipte in figurile trecatorilor, le admiram sau poate le condamnam, insa oricare ar fi atitudinea fata de micutele obiecte intepatoare metalice, nu avem cum sa nu le remarcam. Poate ai si tu unul, poate mai multe, poate nu ai avut inca destul sange rece sa iti strapungi voit carnea de dragul teribilismului adolescentin, poate ca nu iti plac deloc. Indiferent unde te afli vizavi de aceasta problema intepatoare, esti macar putin curios… de unde si pana unde aceasta fantezie pentru piercinguri, care rezista de ani buni, chiar mult mai multi decat ai putea crede. Leac pentru curiozitatea ta, am pregatit 10 lucruri pe care nu le stiai, probabil, despre piercing-uri.

Lucruri pe care nu le stiai despre piercing-uri

1. Cea mai comuna forma de piercing este cea in urechi. Cei mai vechi cercei sunt datati din 2500 i.Hr.lucruri pe care nu le stiai

2. Chiar daca piercingul in urechi este mai popular printre reprezentantele sexului frumos, de-a lungul istoriei numerosi barbati de seama au purtat cu mandrie podoaba. Printre ei se numara Julius Caesar, William Shakespeare sau Francis Drake.

lucruri pe care nu le stiai3. In unele tari din Africa oamenii practica o forma de piercing ce presupune inserarea unui disc in buza inferioara inca din copilarie. Dupa mai multe insertii cu discuri marite gradual, buza inferioara ajunge sa masoare chiar si 15 centimetri in diametru.

4. Potrivit unui studiu realizat in UK, din persoanele cu varste peste 16 ani, aproximativ 10% au avut piercinguri in alte parti ale corpului decat lobul urechii. Printre cele mai populare zone gaurite se numara buricul, urmat de nas si urechi (alte parti decat lob).

5. Recordul pentru cel mai mare numar de piercing-uri este detinut de o scotiana, lucruri pe care nu le stiaifericita…purtatoare a nu mai putin de 4.225 de astfel de podoabe.

6. In Kama Sutra sunt descrise piercinguri din zonele genitale, sub forma de accesorii sexuale.

7. In unele ritualuri religioase din Asia de Sud tehnica extrema de piercing este folosita ca o forma de automortificare spirituala.

8. Riscul de a dezvolta o infectie in urma unui piercing nu este mare, 1% dintre purtatorii de piercinguri solicitand suport medical (nefericiiti cu siguranta nu au respectat regulile de igiena si ingrijire cunoscute).

9. Piercingul in limba iti poate cauza probleme cu dintii frontali in cazul in care ai obiceiul de a te juca frecvent cu el.

10. In unele state americane este impusa o varsta minima legala de 18 ani pentru a putea avea un piercing…fara acordul parintilor. In Massachusetts, piercingurile au fost interzise prin lege pana in anul 2000.

Pe langa aceste lucruri pe care nu le stiai (poate)…

…mai asteptam si lucruri interesante pe care voi le stiti si noua ne-au scapat.