X

lucruri de facut

Cateva lucruri de facut pana la sfarsitul vietii: propunerea mea

Acum ca a trecut si distractia de 1 mai si usor usor ne venim in fire dupa fiorul de vara pe care l-am simtit pe plajele insorite propun sa ne trezim frumos la realitate, cu altceva decat apa de mare rece care ne amintea ca e de-abia mai (!)

Asadar, pentru ca in weekendul trecut s-a intamplat, pe langa petrecerile din nisip, sa ating un anumit prag al existentei mele, am pus la cale o lista de lucruri pe care as vrea sa le bifez pana la sfarsitul vietii. Sau, pentru cei care prefera un englezism destul de cunoscut, am pus la cale un…”bucket list” – lucruri de care am auzit si apoi am inchis ochii imaginandu-ne ca ni se intampla noua, aventuri de care nu ne credem apti, orice ne trezeste un zambet de satisfactie pe chipuri…

Inainte sa le dau “play”, o mica recomandare: hai sa nu le amanam prea mult, nu se stie niciodata cat de lung e drumul nostru aici. Si o zic cu cel mai sincer optimism.

“The bucket list”: lista cu lucruri de facut

Acestea fiind spuse si fara a ma feri de inevitabilele clisee care pot aparea, fara a tainui vreo dorinta, iata ce am obtinut:

1. Participa la festivalul La Tomatina

La Tomatina este un cunoscut festival care ia loc in fiecare an in Bunol, Valencia (Spania), incepe la 11 a.m. si dureaza o ora, timp in care nu mai putin de 150.000 de rosii sunt aruncate in toate directiile si in toti…curiosii.

lucruri de facut

2. Pune piciorul pe toate cele 7 continente

Antarctica, Africa, Europa, Asia, Australia, America de Sud si America de Nord: Viziteaza-le pe toate! Experimenteaza cat mai multe culturi si popoare, doar asa vei cunoaste cu adevarat lumea in care traiesti.

lucruri de facut

3. Fa un lucru de care ti-e groaza

Te ia cu lesin atunci cand te gandesti la vorbitul in fata unei multimi de oameni, sau poate te urci pe pereti atunci cand vezi un paienjen cat de mic? Ei bine, e timpul sa iei taurul de coarne si sa iti invingi spaimele. Gandeste asa: daca iti vei putea confrunta cele mai mari frici, atunci vei putea face absolut orice!

lucruri de facut

4. Traverseaza o tara pe bicicleta

Fie ca e tara ta sau alta, trebuie sa sari in sa pentru aceasta experienta. Nimic nu se compara cu sentimentul de eliberare pe care il simti facand asta. Cateva tari pe care le recomand: Portugalia, Grecia, Belgia, Danemarca, Slovenia, Bahamas, Costa Rica, Chile. PS: nu e niciodata prea tarziu sa inveti mersul pe bicicleta, crede-ma pe cuvant!

lucruri de facut

5. Viziteaza “Area 51”

Misterioasa baza militara din Nevada, USA, este locul pe care nu ai voie sa il ratezi daca esti pasionat de secrete bine ascunse, legate de civilizatii extraterestre si de experimente care mai de care mai incredibile.

lucruri de facut

6. Creaza-ti arborele genealogic

Fie ca apelezi la multitudinea de site-uri de internet care iti pot veni in ajutor sau pornesti singur in explorare, pregateste-te pentru descoperiri uimitoare. Cu cat te intorci mai mult in timp, cu atat surprizele pot fi mai mari.

lucruri de facut

7. Vezi Aurora Boreala

Si ce loc mai potrivit decat Igloo Village din Finlanda?!

lucruri de facut

8. Urmareste o tornada

Ei, asta da provocare! Esti obisnuit sa obtii tot ce urmaresti? Atunci e cazul sa iti dai singur o lectie si sa urmareste una dintre cele mai violente manifestari ale naturii.

lucruri de facut

9. Scrie o carte!

Poate fi de fictiune, science-fiction, autobiografica, roman politist, volum de poezii, ce vrei tu. Fie ca o vei publica sau nu, la sfarsit ea va ramane amintire celor dragi.

lucruri de facut

10. Inoata cu delfinii

“Swimming with dolphins”: un cliseu dintre cele mai faimoase dar acum, serios, cui ii pasa?! Delfinii sunt printre cele mai inteligente creaturi de pe planeta, asa ca un cliseu nu ar trebui sa stea in calea unei experiente unice.

lucruri de facut

Acestea sunt doar 10 dintre sutele de lucruri de facut pana la sfarsitul vietii…

…asa ca propun sa te apuci repejor de ele ca sa imbogatesti cat mai repede lista. 🙂