X

lista de dorinte

Lista de dorinte: fundatia unui cadou perfect?

Desi caldura ne toropeste deja de ceva timp, zilele trecute mi-a fugit mintea la Craciunurile de altadata, cu cadouri perfecte. Acum imi dau seama ca in perioada in care identidatea mosului inca nu fusese deconspirata, nu mi s-a intamplat sa fiu dezamagita vreodata de cadourile gasite sub brad. Secretul? Lista de dorinte adresata mosului.

Trebuie sa recunosc ca mi s-a intamplat de cateva ori, la aniversarea zilei mele de nastere sau a vreunui prieten sa imi doresc sa fi fost consultata in prealabil o lista de dorinte. Probabil asa nu ar mai fi trebuit sa incerc o fata exagerata de uimire (de obicei nu prea imi iese) sau sa vad pe fata vreunui amic aceeasi reactie fortata. Intr-adevar e frumos sa faci surprize placute dar din pacate surprizele pot fi si de alta natura…

Ca sa impacam si capra si varza, de ziua mea as propune urmatoarea varianta: un cadou de pe lista mea si inca unul surpriza. 😀 In acest fel, nu mai exista riscul sa imi pun masca de uimire care, sincera sa fiu, e destul de transparenta in cazul meu.

Intrebari “discrete” sau lista de dorinte?

lista de dorinte De cate ori nu ti s-a intamplat sa fii intrebat de un prieten ce parere ai de un anumit articol dintr-o revista/ dintr-o vitrina cu cateva zile inainte sa iti aniversezi ziua de nastere? Discret nu-i asa? 🙂 Deci, nu e mai frumos, in loc sa ne chinuim sa intrebam de un lucru sau altul sau in loc sa ne prefacem ca nu ne prindem cand suntem intrebati, sa facem o lista de dorinte? O lista mare, astfel incat alegerea sa mai aiba putin din elementul surpriza? Eu zic ca e o idee destul de buna.

Lista de dorinte poate functiona la aniversari, de Craciun, de Valentines Day, de 1/8 martie, de ziua barbatului, de ziua copilului, mai exact functioneaza la fiecare ocazie de primire/oferire de cadouri.

Daca inca nu te-ai decis cat de buna este ideea, ar fi bine sa iti pui urmatoarea intrebare: ce vrei de ziua ta, sa primesti ce doresti sau sa fii surprins? Analizeaza ce cantareste mai mult pentru tine: elementul surpriza sau cadoul in sine. Numai asa vei putea lua decizia corecta in ceea ce priveste lista de dorinte.

Presenting: lista de dorinte a Alexandrei 🙂

Daca tot am deschis subiectul, voi profita de ocazie sa fac publica lista mea de dorinte:

1. Un catel;

2. Un tatuaj;

3. O saptamana la mare;

4. Una la munte;

5. O palarie albastra;

6. O camera mai mare;

7. Un aparat foto;

8. Un copac in fata ferestrei mele…

Si lista de dorinte ramane deschisa… Astept si lista ta!