X

legi nescrise

Legi nescrise subscrise

E joi, o zi care de ceva vreme pentru multi dintre noi miroase a weekend, ce mai, duhneste a weekend aproape la fel de rau ca vinerea. Saptamana muncitoreasca e pe final, mai are putin si isi ia talpasita si tu, ca si mine, astepti cu nerabdare ca pisaloaga sa-si ia traista in spate. In loc sa ne invartim pur si simplu in scaunul de la birou, propun sa sa ne distram si mai bine azi citind cateva legi nescrise, care nu ar fi deloc rau sa existe in varianta non-fantezista.

Sa dam deci citire acestor legi nescrise

Fara s-o mai lungesc inutil, iata la ce legi nescrise m-am gandit. Astept, normal, multe completari.

1. O carte in mana, obligatorie in mijloacele de transport in comun. Cartea la purtator nu va fi vazuta doar ca un accesoriu la moda, ci fiecare dintre cei care circula cu metroul, autobuzul, troleul ori tramvaiul va trebui sa arate un vadid interes pentru carticica din mana. Pe toate cartile va fi implementat un cod pentru validarea odata cu biletul. Valabilitatea cartilor: 2 saptamani, ele putand fi achizitionate din librariile cu inscriptia RATB/Metrorex. Nota: in cazul calatorilor uituci, care au uitat cartea acasa, se incurajeaza cititul peste umarul unui vecin de calatorie.

2.  Prioritate pentru biciclisti! De anul acesta, participantii poluanti la trafic vor fi nevoiti sa ofere prioritate colegilor de carosabil biciclisti, gestul de cedare a prioritatii fiind insotit in mod obligatoriu de un zambet sincer din partea soferului. Neacordarea prioritatii va conduce automat la pierderea carnetului de conducator iar lipsa sau mimarea zambetul vor fi pedepsite aspru prin aplicarea de amenzi contraventionale usturatoare.

3. Legea „Romanii au talent”. Aceasta spune: Fiecare roman este obligat sa isi inscrie in registrul de evidenta a populatiei talentul sau pana la varsta de 30 de ani. In acest sens, fiecare roman cu varsta peste 20 de ani care nu si-a atestat talentul va primi lunar suma de 400 lei, bani alocati procesului de cautare si dezvoltare a propriului talent. Cetatenii netalentati (de peste 30 de ani) vor fi inscrisi automat in programe vocationale finantate de stat.

Ah, era sa uit:

4. Barba obligatorie la barbati. Criza mondiala a aparatelor de ras ii obliga pe toti barbatii de peste 20 de ani (pentru a evita barba feciorelnica) cu potential de barbosi  sa poarte barba si sa se ocupe zilnic cu ingrijirea acesteia.

Iata minunatiile de legi nescrise prescrise de mine…

Pentru obiectii puteti scrie la adresa redactiei dar nu va asteptati la prea multe, democratia e un moft, va zic!