X

lectii de snowboard

Inainte sa iei lectii de snowboard clasice…ia cateva lectii teoretice!

Iarna asta am hotarat sa las frica de oase rupte la o parte si sa invat sa ma dau cu snowboard-ul, sau in limbaj popular romanesc, cu placa. Nu sunt o mare amatoare a sporturilor de iarna, am incercat putin patinaj si schi, insa fara prea mare succes. Inainte de a pune eticheta: „Nu sunt pentru mine” pe toate sporturile de iarna, m-am gandit ca ar fi interesant sa dau o sansa unui sport care a prins la publicul…alternativ: snowboarding-ul.

Fara pretentia de a face vreodata trickuri ca freestylerii, care nu sunt deloc putini pe meleagurile autohtone, am cautat cateva tips&tricks pentru incepatori, in online.

Iata ce am gasit:

Lectii de snowboard…teoretice

Pentru ca este important sa cunoastem si putina teorie inainte de a incerca sa alunecam pentru prima oara in viata pe un snowboard, iata cativa pasi pentru incepatori, de la specialisti citire:

Pasul 1: Echipamentul pentru snowboard cuprinde cateva elemente obligatorii: manusi, casca si ochelari de protectie.lectii de snowboard Pentru ca incheieturile sunt extrem de vulnerabile, mai ales in cazul celor neexperimentati, ia in calcul sa porti benzi pentru incheieturi.

Pasul 2: Prinde-te de placa! Aseaza placa in fata ta si prinde-ti pentru inceput doar primul picior, cu atentie, in legaturi.

Pasul 3: Fa cativa pasi doar cu primul picior prins in legaturi. Umerii si picioarele trebuie sa se alinieze perpendicular pe unghiul in sta placa.

Pasul 4: Prima alunecare pe panta: E timpul sa iti prinzi ambele picioare de placa. Stai drept, cu snowboardul asezat perpendicular pe directia de coborare. Apleaca-te pe varful degetelor si vei incepe sa aluneci incet. Daca te lasi pe calcaie, vei incetini. Repeta aceasta manevra, pana iti intri in mana!

Pasul 5: „Frunza care cade”: Dupa ce ajungi in varful partiei pentru incepatori, incearca sa aluneci la vale in zig-zag. Apleaca-te in fata pentru a accelera, si lasa-te pe calcaiul aceluiasi picior pentru a incetini. Atunci cand ajungi la capatul lateral al partiei, opreste-te si foloseste-te de celalat picior.

Lectii de snowboard

Dar destul cu teoria, mai departe trebuie doar sa prinzi putin curaj si sa fugi pe partie alaturi de un prieten experimentat sau de un instructor. Nu uita de echipament si de miscarea pe varfuri/ calcaie, pentru a accelera, respectiv pentru a frana. Spor la…distractie! 😉