X

lectii de muzica instrumentala

Lectii de muzica instrumentala pentru cei indragostiti de muzica

Ti-ai dorit dintotdeauna sa stii sa canti la un instrument muzical, insa ai impresia ca acum e prea tarziu sa te mai apuci de lectii de muzica instrumentala? Varsta, pozitia sociala, statutul familial, job-ul, aspectul fizic nu au nimic de-a face cu dorinta ta. Orice dorinta neimplinita, mai ales una care e atat de usor de indeplinit, ne lasa un gol in suflet si ne face sa ne simtim incompleti… Asa ca, daca vrei sa inveti sa canti la un instrument, nu e niciodata prea tarziu sa iei lectii de muzica instrumentala.

Primul pas atunci cand vrei sa incepi lectii de muzica instrumentala este sa te hotarasti care este instrumentul pe care vrei sa il inveti, asta in cazul in care nu stii deja.

Lectii de muzica instrumentala. Afla ce instrument ti se potriveste

lectii de muzica instrumentala
Chitara, mandolina, clarinet, pian, vioara, contrabas, fluier, saxofon, nai, trompeta, muzicuta, acordeon si optiunile par infinite… In cazul in care te-ai hotarat sa iei lectii de muzica instrumentala si nu stii de ce instrument sa „te apuci”, nu trebuie sa te sperii si sa renunti la visul tau. Cea mai buna metoda de a sti ce-ti place este sa incerci. Exista lectii de muzica instrumentala unde cursantii testeaza initial mai multe instrumente si se hotarasc ulterior care este instrumentul „norocos”, pe care isi doresc sa il descifreze.

Atunci cand alegi instrumentul, ar trebuie sa mai iei in calcul si urmatorii factori:

– Pretul instrumentului;

– Cat te costa lectiile;

– Conformatia fizica: daca esti mai micut sau firav, poate ca nu ar trebui sa alegi contrabasul. Dar in fata pasiunii sau dorintei adevarate nu sta, pana la urma, nimic;

– Gradul de dificultate al instrumentului – este totusi relativ, in functie de inclinatia fiecaruia;

– Genul muzical preferat: iti poate da un „hint” asupra instrumentului pe care ai putea sa il alegi;

– Cat timp esti dispus sa aloci lectiilor;

Lectii de muzica instrumentala: De ce este bine sa stii un instrument

Pe langa pasiunea pentru instrumentul respectiv, mai exista multe alte aspecte care ar trebui sa iti dea curaj sa iei lectii de muzica instrumentala. Beneficiile de a sti sa canti la un instrument nu sunt deloc de neglijat:

  • Vei deveni mai destept: Cercetatorii au demonstrat ca cei care stiu sa cante la un intrument isi imbunatatesc IQ-ul, capacitatea de concentrare si memoria.
  • Vei invata disciplina: Atunci cand iei lectii de muzica instrumentala e ca si cum ai invata o limba straina, e nevoie de disciplina – trebuie sa iti stabilesti un program zilnic pentru a exersa, sa ai rabdare si sa perseverezi.
  • Scapi de stres: Dupa o zi stresanta, in care ai fost tensionat in permanenta, muzica are un efect relaxant, te poate deconecta. Din fericire, muzica este una dintre micile placeri ale vietii, pe care toti ne-o permitem.
  • Spargi rutina: Te simti sufocat de aceleasi obiceiuri in fiecare zi? Pasiunea pentru un instrument muzical nu te va lasa sa te plictisesti sau sa pierzi vremea cu lucruri banale.

Music washes away from the soul the dust of everyday life.  ~Berthold Auerbach

  • lectii de muzica instrumentalaSenzatia de satisfactie…pe care o simti dupa ce reusesti sa canti prima bucata muzicala nu se compara cu nimic. Frustrarea cu care incepi sa iei lectii de muzica instrumentala se transforma in timp in satisfactia si in bucuria nemarginita de a crea muzica…
  • Iti faci prieteni noi: In cazul in care nu alegi sa iei lectii de muzica instrumentala particulare, iti vei face cu siguranta o groaza de prieteni care iti impartasesc dorinta de a invata instrumentul X.

De ce ai nevoie cand incepi sa iei lectii de muzica instrumentala?

Din fericire, nu ai nevoie de prea multe lucruri: de instrument si eventual accesorii (la unele cursuri pana si instrumentele iti sunt puse la dispozitie), un profesor bun, incredere si pentru inceput…un simt al umorului dezvoltat.