X

lectii de cantoLectii de canto: cand vrei sa       (-ti) daruiesti voce…frumoasa

Nu, nu esti singurul! Toti facem vocalize in dus fara a tine cont de durerea de urechi  si de cap pe care le-o provocam, zilnic, vecinilor. Dar daca i-am incanta de-acum incolo? Ca vorba aia, la tv si radio calitatea muzicii e in cadere libera si multi chiar nu au timp sa mai ajunga pe la un concert de opera sau…de calitate.

Da, dar pentru asta ai nevoie de mai mult decat de un talent innascut si de doua oua crude dimineata, ai nevoie de exercitiu, de pricepere, de maiestrie. Chiar daca-ti doresti sa devii rock star sau pur si simplu sa-ti canti frumos iubitei/ iubitului tau la ureche, poti apela fara griji (si fara talent) la lectii de canto!

Motive pentru a face lectii de canto

…sunt destule. Sunt putini cei care care tin neaparat sa-si castige existenta din cantat, dar si ei ar trebui sa stie ca talentul ti-l cam faci si cu mana ta. Chiar daca ti-a daruit Dumnezeu o voce de privighetoare, nu te culca pe o ureche: si vocea, neexersata corespunzator, se poate degrada.

Dar lectii de canto nu sunt dedicate doar celor cu voce frumoasa, ci si celor carora vocea interioara le spune ca trebuie sa puna accent si pe dezvoltarea personala, pe relaxare si pe explorare a personalitatii. Iar daca nu vei ajunge sa canti pe scena in fata a mii de oameni, prin lectii de canto poti ajunge sa canti frumos pentru cei putini, dar importanti: vecinii, sotul/sotia… un (viitor) bebelus putin cam agitat inainte de culcare.  🙂

Iar daca (vrei sa) lucrezi in radio sau pe o scena de teatru/ platou de filmare, cateva lectii de canto te pot ajuta considerabil, pentru ca la aceste lectii de canto nu inveti doar teorie muzicala sau vocalize complexe, ci faci si exercitii de respiratie si protectie a sunetului in afara cutiei de rezonanta a corpului.

Lectii de canto – un “truc” apreciat

Ei, dar si in viata de zi cu zi, sau de seara cu seara ai nevoie de o voce placuta…de exemplu, la serile de karaoke! Daca ti s-a intamplat vreodata ca amuzamentul prietenilor tai sa se transforme intr-o expresie de usoara oripilare atunci cand te asculta la karaoke, ai nevoie de lectii de canto. In urma lor s-ar putea chiar sa-i uimesti cu talentul tau dobandit peste noapte.

I don’t know many singers who actually do like the sound of their own voice. (Roger Daltrey)

Iar daca te zgarie pe creier vocea ei/lui atunci cand va certati, iar certurile nu poti sau nu vrei sa le eviti pentru calectii de canto impacarea e prea frumoasa 😉 , fa-i cadou niste lectii de canto. Nu doar ca va aprecia gestul tau, dar te va iubi mai mult crezand ca vezi in ea/el un potential talent.

Si, pana la urma, nu stii de unde sare nota muzicala, poate te trezesti superstar si te umpli de fani (si de bani) dintr-o simpla idee.

Asadar, lasa deodorantul jos si complexele la usa si fa un prim pas in lumea muzicii, prin lectii de canto!