X

lectie de viata

Lectie de viata pe taram stancos

Cei care au luat potecile de munte la picior, stiu ca drumul de munte poate fi de o frumusete rara dar in acelasi timp poate fi si greoi, anevoios. Cam cum este si viata pana la urma. Drumul pe munte, fie ca e parcurs pe portiunile marcate fie pe stanca de cei mai curajosi  poate fi o adevarata lectie de viata daca gasesti sensul ascuns al experientelor traite pe acest taram stancos.

1.Prima lectie de viata: Urcusurile si coborasurile

Viata poate fi blanda dar si aspra cu tine, poti avea perioade extrem de frumoase dar si perioade mai grele. La fel ca atunci cand urci si cobori pe drumul de munte, trebuie sa te adaptezi diferitelor perioade ale existentei tale si sa intelegi ca viata nu ar avea cum sa fie frumoasa daca s-ar mentine constanta.

2.Obstacolele

Un rau plin de pietre, o rapa adanca, poate chiar un urs care iti iese in cale- sunt cateva din obstacolele care iti pot iesi in cale pe drum de munte. Este foarte important felul in care treci peste aceste obstacole, la fel cum in viata este important cum depasesti anumite greutati.

E posibil ca trecand peste un anumit obstacol sa-ti descoperi calitati nebanuite, de care nu ai fi putut afla decat in aceasta situatie de criza. Un adevarat supravietuitor este un om care nu se lasa speriat de nici un obstacol. Si tu vrei sa fii recunoscut ca un adevarat supravietuitor nu-i asa?

3.O alta lectie de viata: Ai grija cu ce oameni pleci pe drum de munte!

Este esential ca pe drum de munte sa pornesti cu oameni de caracter, cu oameni rezistenti, loiali… E important sa pleci cu adevarati tovarasi, oameni care nu te-ar lasa nicioadata la greu.lectie de viata

O lectie de viata pe care am invatat-o si eu in timp este aceea ca oamenii din jurul tau pot avea un efect extrem de puternic asupra evolutiei tale. Asa cum sunt oameni care te ridica atunci cand ai o problema si te motiveaza sa mergi mai departe, exista si oameni care nu au cea mai buna influenta asupra vietii tale. Nu-ti fie frica sa selectezi oamenii care te inconjoara, pentru ca in orice secunda din zi poti intalni alti oameni valorosi, cu calitati extraordinare, care iti pot fi parteneri pe drumul vietii.

lectie de viata4.Varfurile inalte ofera cea mai frumoasa priveliste dar drumul spre ele poate fi lung

Idealurile tale pot fi unele marete dar inainte de a porni la drum pentru a le cuceri, trebuie sa te astepti la un drum lung. Lucrurile cele mai frumoase in viata sunt acelea pe care le obtii cu greu, cu multa munca dar sunt si cele care dureaza cel mai mult.

Visul tau cel mai inalt asteapta sa fie cucerit. Trebuie doar sa te inarmezi cu rabdare si cu multa vointa. Iti urez sa insemnezi pe stanca cele mai tari experiente. Pana la urma, calatoria e cea mai importanta.

Urcare frumoasa!