X

jurnal de bord

Jurnal de bord sau consemnarea unei experiente albastre

M-am hotarat! Anul acesta nu voi mai privi marea doar de pe margine, ci chiar din centrul ei! Anul acesta nu voi mai admira marea, ci o voi stapani ca un adevarat marinar! Anul acesta voi face un curs de yachting!

De ce? Pentru ca intotdeauna am avut o oarecare retinere atunci cand priveam in larg, nu stiu daca din teama sau din admiratie pentru intinderea albastra, dar ma cuprindeau niste sentimente ciudate intr-un mod placut…Si m-am saturat sa stau pe plaja intrebandu-ma ce sunet are linistea din larg, in timp ce copii mici tipau aruncand nisip cu lopatita in stanga si-n dreapta. Iubesc copii, dar cateodata am nevoie de pustiu…

Si-atunci m-am decis: vara asta voi merge in larg si ma voi intoarce cu un jurnal de bord in care voi fi insemnat fiecare strigat de pescarus si gangurit de delfin! Iar daca ar exista cuvintele care sa descrie experienta, v-as povesti si voua in detaliu, dar stiu ca n-am sa reusesc sa va transpun acolo prin vorbe…

Jurnal de bord, pagini din viata

Daca este un lucru pe care mi l-am dorit foarte mult si pe care nu l-am putut realiza pana in prezent este un…jurnal. De fiecare data cand incercam sa tin un jurnal, dupa cateva zile ma dadeam batuta. Nu stiu care era cauza, poate faptul ca nu-jurnal de bordmi place foarte mult sa vorbesc despre mine sau poate faptul ca rar era o zi in care sa se intample ceva extraordinar. Iar banalul, la fel ca extraordinarul, cu greu poate fi descris.

Zilele acestea mi-am dat seama ca daca as incerca iar sa tin un jurnal, ar fi foarte subtire. Rutina zilnica nu mai lasa loc experientelor aparte…un lucru trist. Dar de ce sa ne conformam?

Eu am decis sa pun piciorul in pragul…yachtului si sa-mi procur material pentru un jurnal de bord! Imi voi lasa telefonul si aparatul foto acasa si-mi voi lua cu mine doar un carnetel in care voi scrie, albastru pe alb, o amintire de pe mare. Una pe care o voi reciti si mi-o voi reaminti de fiecare data cand cotidianul va incerca sa ma sufoce intre peretii lui gri si tristi.

Jurnal de bord…imaginar

Si pana cand voi avea acest jurnal de bord real, in pregatirea calatoriei imi voi exersa mana cu unul imaginar. 😀

Sambata, 31 iulie, ora 8.00: prima insemnare, plecare din Mangalia cu destinatie – largul marii. Echipajul: cativa prieteni si profesionistii care vor fi cu ochii-n patru zari! Soare, costum de baie, emotii, buna-dispozitie…infrangerea temerilor.

Ora 9.00: in fata – albastru, in spate-albastru, in stanga-albastru, in dreapta – ghici ce? Albastru! Cred ca devine culoarea mea preferata. Tocmai am hranit cu pescarus din mana, m-am acomodat cu plutitul, prietenii mei s-au asezat la plaja iar eu ma pregatesc spiritual pentru incercarea cea mare!

jurnal de bordOra 14: mi-am asumat cu bravura rolul de skipper competent si pot spune mandra ca am invatat cum se conduce o ambarcatiune, iar pregatirea teoretica anterioara s-a concretizat in cateva momente in care am fost stapanul intinderii albastre! Niciun val nu-mi statea, nicio temere n-a ramas in picioare!

Cam asa as vrea sa arate prima parte a unui jurnal de bord “redactat” cu entuziasm de mine vara asta. Dar sunt sigura ca experienta va intrece orice asteptari!