X

jocuri de oameni mari

Sa ne jucam! Jocuri de oameni mari

Am crescut, domnule! Avem responsabilitati, datorii, termene-limita de respectat si lumea nu mai e o joaca! Cam asta este, dupa parerea mea, cea mai trista afirmatie pe care o poate face un…adult, sau un asa-zis om mare. Atunci cand incetam sa ne jucam ne pierdem bucuria de a trai – incepem sa traim din inertie, trasi de magnetii invizibili ai rutinei si manipulati de un papusar fara simtul umorului.

Viata este, in sine, o joaca pe care nu ar trebui sa o luam tot timpul in serios. Ar trebui sa invatam ca, din cand in cand, e sanatos sa faci haz de necaz, sa zeflemesti problemele, sa tragi de nas frustrarile si neajunsurile si sa sari coarda cu tristetile.

Jocuri de oameni mari…mari nebuni

Totul in viata se reduce, pana la urma, la propriile decizii. Daca vedem viata ca o mare plansa cu puncte si x-uri, noi suntem cei care traseaza liniile. Suntem responsabili pentru calea aleasa si ar trebui sa renuntam odata pentru totdeauna la solutiile standard pe care ni le ofera societatea, prietenii, parintii, toti…facatorii de bine din jurul nostru. Ar trebui sa ne facem curaj sa traim asa cum ne dorim, sa ne tinem fruntea sus si zambetul pe buze. Si sa ne jucam, sa nu uitam niciodata de puterea jocului!

Ziua de astazi o dedic unui joc special, care se joaca (de cele mai multe ori) in 2: jocul iubirii.

Filmul este creat de Nicolai Tronshinsky, un artist vizual rus, in prezent profesor in cadrul unei scoli de animatie din Madrid.