X
joaca in zapada

sursa: www.lostmanproject.com

Daca pentru cei mai multi dintre noi joaca in zapada din ultimele zile a insemnat un efort arheologic de dezgropare a masinilor personale, sau o cursa cu obstacole pe trotuarelor ascunse in troiene, e bine sa nu ne lasam patrunsi de sentimente negre in ceea ce priveste invelisul (mai mult sau mai putin) alb, de care eram indragostiti in copilarie.

Mi-am propus asadar sa dau startul unui demers de revenire la sentimente mai bune fata de iarna capricioasa, care s-a hotarat in cele din urma sa ne viziteze.

Animale in zapada: o joaca fara cuvinte

De cateva zile incoace, natura a pus cotul pe masa si ne-a aratat cam cat e de puternica. Insa neputinta in fata furiei ei nu ar trebui sa ne stirbeasca bucuria unei ierni cu peisaje de poveste.

Pana la urma urmei, anumiti colocatari ai acestei planete fac eforturi ceva mai mari decat noi pentru a trece cu bine peste perioada rece. Vorbesc despre vecinii necuvantatori:

ᴥ Mamiferele, cum ar fi vulpile, pisicile, si alte creaturi cu blana trebuie sa isi mentina temperatura corpului constanta, astfel incat sa poata acumula straturi de grasime si sa creasca straturi suplimentare de blana, pentru a face fata frigului.

ᴥ Orice proprietar de husky iti poate spune cat de…stufoasa devine treaba, atunci cand prietenul canin scoate la lumina haina de iarna.

ᴥ In timpul iernii, pasarile beneficiaza de pene suplimentare, de multe ori albe – in cazul pasarilor carnivore mari, cum sunt bufnitele. Unele pasari nu sunt insa la fel de bine adaptate la conditiile meteo vitrege – o vrabie poate pierde 10% din greutatea corporala in timpul unei nopti reci de iarna…

Iarna nu este usoara pentru nimeni, insa poate fi foarte frumoasa pentru cei mai multi dintre noi.

joaca in zapada

joaca in zapada

joaca in zapada

joaca in zapada

joaca in zapada

joaca in zapada

joaca in zapada

joaca in zapada

joaca in zapada

joaca in zapada

Sursa