X

infrumusetare

De ce apelam la infrumusetare

Frumusetea… Un ideal atat de inalt pentru femei, care sunt dispuse sa apeleze la o groaza de metode pentru a fi admirate: tratamente speciale, produse de infrumusetare, diete, exercitii fizice epuizante si chiar chirurgie estetica. Toarte acestea ca sa fie frumoase. Personal, nu sunt adepta interventiilor chirurgicale dar nu pot condamna tehnica in cazul unor defecte grave.

In schimb, complexele dobandite de pe urma raportarii constante la tiparele frumusetii mediatizate nu se trateaza cu bisturiul ci cu o gandire realista. Frumusetea de revista este retusata de cele mai multe ori prin unelte informatice, iar realitatea te poate surprinde.

Infrumusetare pentru exterior si interior

Toate avem defecte, mai mici sau mai mari… Te asigur ca nici “frumusetile” dupa care intorci capul pe strada nu sunt multumite in totalitate de felul in care arata. Si am invatat un lucru. Ce nu poate acoperi machiajul, acopera atitudinea.

It’s beauty that captures your attention; personality which captures your heart.

Imperfectiunile trupului sunt mult mai putin vizibile in cazul unui caracter placut. Frumusetea care vine din interior nu este un mit. Asa ca, inainte de a calca pragul unui salon de infrumusetare, ai grija sa iti cosmetizezi putin si interiorul. Rezultatul final va fi cu siguranta de mare impact.

7 tehnici de infrumusetare antice…

Sigur te-ai intrebat ce faceau femeile inainte sa existe produsele de infrumusetare si tehnicile moderne la care apeleaza in ziua de azi pentru a fi adorabile. 🙂 Iata cateva dintre tehnicile folosite cu secole in urma. De retinut e faptul ca unele dintre ele si-au recastigat popularitatea si sunt practicate de multe vedete de la Hollywood.

1. Excrementele de pasare

In Japonia, pasta alba cu care isi pictau gheisele fata, buzele, urechile si interiorul nasului avea in compozitie orez si excremente de pasare.

2. Imbaierea in excremente de crocodil

Excrementele de crocodil erau considerate de catre grecii antici extrem de benefice pentru piele. Grecii erau convinsi ca excrementele au proprietati regenerative si de infrumusetare.

3. Vopsea de par cu sange de vacainfrumusetare

In Iranul antic femeile isi schimbau culoarea parului folosind un mix cel putin ciudat: henna, sange de la vaci negre si…mormoloci. Din fericire, doar henna se mai foloseste si azi pentru colorarea parului. Fara mormoloci si sange de vaca, au decretat femeile moderne. 🙂

4. Machiaj toxic

Atunci cand vorbim despre tehnici de infrumusetare trebuie sa ne inclinam in fata egiptenilor, care stateau foarte bine la acest capitol. Din nefericire, bine cunoscutul lor machiaj continea elemente toxice: praf preparat cu plumb si udju –o pasta verde care continea minereu de cupru. Aceste substante le provocau usturimi la nivelul ochilor si chiar probleme grave cu vederea.

5. Pudra cu arsenic

Aspiratia la un ten alb ca portelanul le-a determinat pe multe europence sa apeleze la tot felul de trucuri. Un truc eficient dar in acelasi timp foarte nociv era pudrarea fetei cu un amestec din minereu de plumb alb si arsenic.

6. Gargara cu urina

Dinti albi si gingii sanatoase! Asta asteptau romanii de la urina cu care faceau gargara. Si nu era orice fel de urina, ci urina de portughez pe care o importau pentru ca o considerau mult mai concentrata decat a lor.

infrumusetareCa si mine, probabil te simti norocoasa ca nu mai e nevoie sa apelezi la vreuna din aceste tehnici si ca acum exista saloane de spa, de cosmetica, ca poti sa iti vopsesti parul fara sa folosesti sange de vaca, ca totul e frumos parfumat cand vine vorba de infrumusetare.

Iti recomand calduros sa ai grija de frumusetea ta prin tehnicile moderne  la care ai acces acum dar sa nu uiti ca frumusetea fizica, daca nu e insotita si de o frumusete a caracterului, e doar o masca.