X

inca 5 minute

In spatele celor…inca 5 minute

Cine nu isi aduce aminte de rugamintea strigata de sub paturica mica si pufoasa a patului din camera de acasa: „Inca 5 minute!” – capcana perfecta pentru parintii sensibili la dimensiunea marunta a cererii si la glasul la fel de marunt ce lansa doleanta.

Insa cele 5 minute nu se limitau numai la somn, ci se extindeau catre toate placerile noastre de creaturi cu ochi mari. Atat de bine functiona. Si ce era si mai interesant era faptul ca naivii nostri zamislitori credeau ca le ceream doar 5 minute! Functiona de fiecare data, si daca unul dintre ei se opunea, celalalt avea grija sa il potoleasca: „Mai lasa-l 5 minute! Doar 5!”.

Inca 5 minute mari pentru oameni mici

Cumva, cand eram mici totul parea enorm: spatiul de sub patura in care ne ascundeam parea un mare castel, stradutele pe care ne plimbam de mana cu ai nostri compuneau o lume imensa pe care o priveam curiosi, insetati sa o cunoastem – drumul pana la paine era o adevarata aventura, ce mai, lumea pare colosala si, cumva, timpul se dilata si el in favoarea noastra.

Inca 5 minute de joaca, de desene animate, de somn erau adevarate vesnicii in care ne pierdeam ca intr-o lume imensa, pe care numai noi o puteam vedea asa.

Animatia urmatoare, realizata de Tom Yaniv, surprinde destul de bine imensitatea celor 5 minute: