X

In fiecare an, in preajma sarbatorilor de iarna, simt cum dau cu adevarat in mintea copiilor. „Boala” ma cuprinde in fiecare an, fara exceptie, si face din mine un copil mare, galagios. Nu ca in restul anului as fi un adult responsabil, insa in aceasta perioada copilul din mine o ia cu adevarat razna. Ar manca numai ciocolata si portocale cat e ziua de lunga, si-ar cumpara toate jucariile din vitrine si parca nu ar asculta de niciun adult care ii spune cum trebuie sa se comporte.

Culese din mintea copiilor mari

Cand avea doar 16 ani, Luigi Prina a castigat un concurs national de aeromodele. Aproape 50 de ani mai tarziu, arhitectul de succes Luigi Prina l-a intalnit pe constructul de barci si pictorul Eugenio Tomiolo. La putin timp, Tomiolo a pariat ca Prina ar fi putut face ca una din machetele sale sa zboare asemenea unui avion adevarat. Prina a acceptat provocarea si nu a durat mult pana cand una din barcile sale cu aripi a inceput sa zboare in cerc in studioul sau.

mintea copiilor

mintea copiilor

mintea copiilor

mintea copiilor

mintea copiilor

De atunci au trecut 20 de ani, in care Prina a construit machete de barci, biciclete zburatoare si alte obiecte zburatoare neconventionale.

Sursa: ignant.de