X

Idei de activitati pe care sa le practici la mare…

…caci de multe ori te trezesti zacand ore bune pe nisipul incins, intrebandu-te unde este distractia la care visai cu ochii deschisi inainte sa iei drumul marii. Din acest motiv am pregatit cateva idei de activitati estivale, pe care sa le savurezi in locul toropelii de pe prosopul de plaja.

Sa vedem, asadar, ce poti sa faci la mare, in apa sau pe nisip, in afara de balaceala si de obtinerea unui bronz uniform…

idei de activitati

Idei de activitati de bifat in nisip

1. Citeste! Nimic nu se compara cu o carte buna, citita sub umbreluta de soare, cu un pahar de ceva racoritor in mana.

2. Fa un castel de nisip. De la cel mai simplu design catre cel mai elaboran, un castel de nisip este una dintre acele idei de activitati care te va ajuta sa iti dezvolti creativitatea si sa te distrezi, in acelasi timp.

3. Hula hoop. Ei, de cand nu ai mai facut asta? In loc sa stai cu burta la soare, pune-o la treaba si unduieste-te in mod constructiv.

4. Ridica un zmeu. Mai stii senzatia pe care o  aveai cand, copil fiind, inaltai un zmeu confectionat de propriile maini? Ei bine, poti sa te intorci in copilarie si sa…”pilotezi” un astfel de obiect, fie ca il construiesti singur sau il iei de-a gata pe micutul si deloc fiorosul zmeu.

5. Fa multe poze/ fotografii. Chit ca ai un DSRL sau un telefon destept cu cativa megapixeli in dotare, te incurajez sa surprinzi cat mai multe ipostaze ale vacantei, pe care sa le salvezi de monstruletul numit uitare.

6. Scrie! Peisajul marin ii inspira pe creativii in ale slovelor de secole bune, asa ca poti sa iti indrepti si tu latura creatoare inspre cuvantul scris, fie ca e vorba de o poezie, de vreo nuvela sau chiar de jurnalul personal.

7. Viseaza cu ochii deschisi. Chiar daca aceasta activitate nu presupune prea multa miscare, poti sa profiti de timpul pe care ti-l ofera vacanta la mare, pentru a-ti lasa mintea libera sa fuga incotro doreste. Fie ca iti faci ordine in ganduri, incercand sa iti organizezi cumva actiunile viitoare, ori iti lasi imaginatia sa fuga cu picioarele goale pe taramuri nemaiumblate, ideea este ca pe plaja nisipoasa vei avea timp sa stai de vorba deschis cu mintea ta. Nu te sfii, spune-i tot ce ai pe suflet 😛

idei de activitati

Tie ce idei de activitati iti mai trec prin minte?…

Hai sa facem un mic troc de idei, astfel incat, atunci cand ajungem la mare, sa nu mai motaim non-stop pe plaja.