X

homeschoolingEducatia ca subiect de conversatie in Romania, si nu numai, nu este o idee prea buna daca nu cumva ai de gand sa iti pui cativa oameni in cap. Parerile sunt multe, contradictorii si au tendinta de a fi exprimate intr-o maniera putin prea vehementa.

Insa atunci cand un pusti de doar 13 ani ne tine o lectie despre ceea ce americanii numesc „homeschooling”, nu putem sa nu il ascultam curiosi si sa ne intrebam unde am fi fost acum daca nu am fi facut parte dintr-un sistem educational traditional, impersonal si rigid.

Logan LaPlante a fost retras din sistemul public de invatamant atunci cand avea doar 9 ani. Iata rezultatul deciziei luate de parintii lui:


In prezent, aproximativ 3,8% dintre copiii din Statele Unite, cu varste cuprinse intre 5 zi 17 ani, beneficiaza de educatie acasa.

Invatamantul primar este in Romania gratuit si obligatoriu. Homeschooling-ul este posibil doar in cazul in care copiii nu se pot deplasa, in special din motive de sanatate, in unitatile de invatamant la care au fost inscrisi ori arondati.

Homeschooling-ul poate ca nu e potrivit pentru toata lumea, insa nu ar fi rau sa existe ca optiune, macar pentru copiii nostri.