X

hobby

Ce sunt hobby-urile?! Pentru cei care inca nu stiu…

Cand ai pronuntat cuvantul hobby te-ai aruncat intr-un ocean de posibilitati. Hobby-urile sunt de toate felurile si pentru toate gusturile. Gandeste-te la o activitate, oricat de ciudata. Cu siguranta exista pe tot globul mancar o mana de oameni pasionati de activitatea respectiva, care nu au atins neaparat un nivel inalt de performanta.

Dictionarul explicativ al limbii romane defineste termenul hobby astfel: „Ocupatie, indeletnicire placuta in afara preocuparilor profesionale”. Deci hobby-urile se refera la acele activitati pe care le exerciti in mod regulat in timpul liber. Hobby-urile, pe langa faptul ca reusesc sa te tina ocupat intr-o maniera extrem de placuta si nu te lasa sa iti irosesti timpul liber, te ajuta extrem de mult pe plan psihic.

A hobby is hard work you wouldn’t do for a living.

O viata fara hobby-uri e o viata lipsita de pasiunehobby

Fie ca e vorba de muzica, dans, pictura, snowbording, pescuit, tras cu arma, colectionarea anumitor obiecte, fotografie sau mai stiu eu ce obicei, hobby-urile au rolul de a detensiona, de a-ti dezvolta creativitatea si de a-ti oferi satisfactii suplimentare celor profesionale.

Daca nu ti-ai gasit inca o activitate care sa te pasioneze cu adevarat si pe care sa o transformi in hobby, secretul este sa nu te opresti, sa cauti in continuare prin experimentare. Hobby-urile nu trebuie sa fie in mod obligatoriu pe viata, se pot schimba sau inmulti pe parcursul anilor in functie de schimbarile pe care le cunosc personalitatea si aspiratiile tale.

Hobby-urile sunt ocazii excelente de socializare,  sanse sa cunosti oameni exceptionali care iti impartasesc pasiunea si cu care poti discuta ore in sir. Viata este goala fara pasiune si din acest motiv trebuie sa incerci sa gasesti cat mai multe activitati care sa iti sustina activitatea mentala sau cea fizica, fara stresul care probabil te insoteste si pe tine la locul de munca.

hobbyHobby-uri pentru trup si minte

Parerea mea este ca ar trebui sa ne gasim cel putin un hobby in care sa ne implicam activ trupul si mintea. Cum sportul ne antreaneaza deopotriva trupul si mintea, e important sa strecuram printre hobby-urile noastre si ceva activitati sportive: de la mers cu bicicleta, alergat, inot si pana la activitati mai „extreme” cum ar fi: bungee jumping, zbor cu parapanta sau snowkite.

Activitatile care iti antreneaza creativitatea si latura perfectionista te vor ajuta pe toate planurile si iti vor pregati mintea pentru treburile serioase de la birou. Deci hobby-urile au un dublu efect: acela de a-ti imbogati timpul liber si de a te pregati pentru  orele de munca.

Cu pasiune inainte! 🙂