X

frunze de toamna colorate

Frunze de toamna colorate, de jur imprejur…

A venit toamna, ne este din ce in ce mai clar. Am facut rocada haine de vara – haine de toamna in sifonier, am scos paturile de la naftalina…ne-a cuprins tristetea. Dar de ce? Toamna este un anotimp perfect, care are si el, ca toate celelalte anotimpuri, un element cheie – frunze de toamna colorate.

Iar aceste frunze de toamna colorate pot fi adevarate resurse de creativitate pentru cei care stiu sa le priveasca… putin altfel.

Eu m-am hotarat sa profit de abundenta de frunze de toamna colorate si fosnitoare si m-am gandit la cateva idei de a “invia” natura moarta, dar astept sugestii si din partea ta. 😀

Frunze de toamna colorate – foloseste-ti imaginatia!

Desigur, din frunze de toamna colorate poti face si… compost, dar hai sa trecem peste caracterul pragmatic si sa devenim artisti de sezon: 😉

– vrei sa pregatesti o atmosfera romantica pentru partenerul tau? De ce sa umpli casa si patul de petale de trandafiri cand poti folosi…frunze de toamna colorate? Gandeste-te putin: poate iesi ceva foarte frumos si…deloc costisitor.

– un ierbar…aramiu: mai tii minte ierbarele chinuite pentru ora de biologie? Gandeste-te ce opera de arta ai putea facefrunze de toamna colorate acum!

– pictura pe frunze: daca simti ca striga talentul in tine (sau nu), poti incerca sa desenezi, sa pictezi sau sa sculptezi in frunze…si-apoi, in scurt timp, sa-ti admiram cu totii opera pe Facebook. 😀

– un poster…realist: poti aduna frunze de toamna colorate, pietricele, seminte, crengute si alte astfel de maruntisuri pe care altadata calcai cu nepasare si sa le lipesti haotic…sau ordonat pe o plansa mare. Vei aduce toamna frumoasa  din parc…in propria casa.

– forme trasnite din frunze de toamna colorate: iata o idee de joculet sau de concurs – aduna mai multe frunze de diverse marimi si culori si pune-le intr-un bol, apoi “extrageti” fiecare cateva si vedeti unde cat de departe va poarta imaginatia, ce forme puteti realiza din simple frunze de toamna colorate. 😀

– bijuterii handmade sau obiecte de decor: cine a spus ca bijuteriile handmade se fac doar din lana, margetule sau plastelina? Ce-ai spune de o pereche de cercei din frunze de toamna intarite sau un bol cu buchetele de frunze de toamna logate cu sforicele colorate, pe masuta din sufragerie?

– scrisorele… de dragoste: toamna este un anotimp romantic, deci lasa SMS-urile si scrie-i iubitei/ iubitlui tau o scrisorica “pecetluita” cu o frunza de toamna. Din suflet.
frunze de toamna colorate

Frunze de toamna colorate pentru suflete… vii

Iata, deci, cum poti transforma un anotimp trist prin definitie intr-unul plin de culoare si imaginatie vie! Eu deja am inceput sa-mi adun intr-un cosulet de rafie frunze de toamna colorate, ramane sa decid ce  voi face cu ele.

Posibilitatile sunt infinite…