X
frumusete feminina

Natalie Wood

Frumusete feminina: vesnic fascinanta

Stiti cum e: ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place… Ideal pentru multe dintre noi, muza pentru artisti, enigma pentru oamenii de stiinta – cam asta rostim de fapt cand spunem frumusete feminina. Fara retete, cu tiparele in continua schimbare, cu mii, milioane de parfumuri diferite, frumusetea feminina este de departe unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii.
De curand am intrat in polemici cu un amic despre cararile pe care le-a parcurs pana acum frumusetea, despre toate rigorile modei si ale timpurilor care le „tortureaza” pe femei ca intr-un pat al lui Procust. Micile…torturi (cu si fara air quotes) pentru a incapea in pielea cerintelor vremii au fost si vor fi, probabil, mereu la moda.

Frumusete feminina, potentata de personalitate

Ce am pierdut incorsetand miracolul numit „frumusete feminina”? Ei bine, i-am inabusit libertatea de exprimare. L-am redus la tinute, machiaj, coafuri, atitudini, taindu-i aripile originalitatii. Din fericire, exista pe lume si frumuseti libere, descatusate de tipare, care nu se afla sub jugul privirilor celor din jur. In fata lor cred ca ar trebui sa ne inclinam.

Poate una dintre cele mai…frumoase idei despre frumusete, o regasim in AYURVEDA, straveche stiinta a Vietii, nascuta acum mai bine de 4000 de ani pe pamantul Indiei. Viziunea AYURVEDA ne releva frumusetea feminina privita ca intreg: frumusetea trupului este de fapt reflexia unica a sufletului fiecarei femei. Dupa acest tip de frumusete feminina ar trebui sa „intoarcem capetele”, nu-i asa?!

Frumusete feminina in parfumuri familiare

Dar sa revenim cu picioarele pe pamant, pe unul mai familiar… Le cunoastem fara sa le fi atins vreodata, fara sa le fi mirosit ori sarutat. Sunt frumuseti care apartin lumii, care au stralucit nu doar prin forme si trasaturi, ci si prin farmecul particulat, prin povestile lor. Sa incepem bine saptamana si sa le vedem pe ele, o parte din frumoasele in fata carora o lume intreaga a ramas hipnotizata.