X

fotografii in ploaie

Fotografii in ploaie: fabuloase demonstratii fotografice

Primul impuls pe care il avem cei mai multi dintre noi atunci cand vreun norisor ofticos incepe sa se scuture deasupra noastra este sa cautam disperati adapost. Este incredibila groaza pe o declanseaza cel dintai strop de ploaie picurat pe obraz. In marea goana provocata de ploaie, orasul devine, culmea, paralizat, niciun taxi nu mai afiseaza lumina verde, toti se grabesc si se ingramadesc spre un Exit door imaginar. Nu cred ca exista spectacol mai frumos care sa aiba atat de multi spectatori ingroziti, ce fug mancand pamantul. Astazi va invit sa ne invingem frica si sa admiram impreuna cateva fotografii in ploaie, desi poate in multe locuri straluceste un soare prietenos.

„In opinia mea, un fotograf are la dispozitie doua posibilitati pentru a capta lumea: pe de o parte, evidentierea ororilor, iar pe de alta parte, sublimarea lor. Eu am ales cea de-a doua varianta. Mai exact, imi place modul in care ploaia, zapada si „vremea rea” trezesc un sentiment de fictiune romantica in mine (excesele climatice sunt un alt subiect).”

Ce este atat de fantastic la aceste fotografii in ploaie?

Te-a si trecut un fior gandindu-te cum ai putea sta in spatele sau in fata obiectivului aparatului foto cand din cer cad milioane de stropi racorosi. Pentru multi fotografi insa, fiorul acesta face parte din categoria fiorilor placuti. Caci, cand cei mai multi dintre noi suntem prea ocupati sa ne adapostim, lumea din jur se transforma intr-un peisaj aproape ireal. Un univers cu mii de lumini subtile, de nuante putin cunoscute ochilor ce clipesc nervos sub stropi, un univers prea putin evocat.

Sub stropii de ploaie, totul in jur capata un suflu nou. Strazile, cerul, cladirile sau semnalele luminoase incep sa spuna povesti picturale, reflectate in baltile pe care le evitam cu atat de multa grija.

Cateva fotografii in ploaie…

…ca sa ne mai incalzim putin. Caci nu au cum sa nu ne incalzeasca aceste imagini “croite” din emotii.

fotografii in ploaie

fotografii in ploaie

fotografii in ploaie

fotografii in ploaie

fotografii in ploaie

fotografii in ploaie

fotografii in ploaie

fotografii in ploaie

fotografii in ploaie

fotografii in ploaie