X

femei maritateMai ai putin pana faci marele pas, l-ai facut de putina vreme sau poate…nu ai ganduri serioase, ci vrei doar sa te distrezi putin citind ceva amuzant… Articolul „The good wife’s guide” a aparut in „Housekeeping Monthly ” in 1955 si incerca sa le transforme pe femeile asezate la casele lor in adevarate neveste model. 

Ghid pentru femei maritate

Iata ce le sfatuia periodicul american pe doamnele purtatoare de verigheta:

1. Fii gata cu cina la timp. Planifica, chiar cu o noapte inainte, servirea unei mese delicioase care sa fie gata atunci cand el ajunge acasa. Aceasta este o modalitate prin care ii aduci la cunostinta ca te-ai gandit la el si ca te preocupa nevoile lui. Cei mai multi barbati ajung acasa flamanzi si perspectiva unei mese copioase (in special a felului de mancare preferat) face parte din primirea calduroasa de care au nevoie.

2. Aranjeaza-te. Rezerva-ti 15 minute pentru odihna, pentru a fi intr-o forma buna atunci cand ajunge acasa. Pune-ti putin machiaj, o funda in par si improspateaza-te. El a stat toata ziua alaturi de multi colegi obositi.

3. Fii plina de viata si interesanta pentru el. Ziua lui plictisitoare ar putea avea nevoie de un impuls, si una din datoriile tale este de a-i asta.

4. Scapa de dezordine. Fa un ultim tur al casei inainte ca sotul tau sa soseasca.

5. Strange toate manualele scolare, jucariile, hartiile etc. si apoi curata praful de pe mese.

6. In timpul lunilor reci ale anului, ar trebui sa pregatesti si sa aprinzi focul, pentru ca el sa se poata relaxa. Sotul tau se va simti ca intr-un paradis de odihna si ordine si te va face si pe tine sa te simti mai bine. La urma urmei, asigurandu-i confort vei resimti o imensa satisfactie personala.

7. Pregateste copiii. Ia-ti cateva minute pentru a spala copiii pe maini si fete (daca acestia sunt mici), piaptana-i si, daca este necesar, schimba-le hainele. Copiii sunt mici comori, iar el si-ar dori femei maritatesa-i vada jucandu-si rolul. Redu la minim toate zgomotele. In momentul in care el ajunge acasa, elimina toate zgomotele provenite de la masina de spalat, uscatorul de haine sau aspirator. Incearca sa ii incurajezi si pe copii sa faca liniste.

8. Fii fericita sa-l vezi.

9. Asculta-l. Poate ca ai o multime de lucruri importante sa ii spui, insa momentul sosirii lui nu este timpul potrivit. Lasa-l pe el sa vorbeasca mai intai – nu uita, subiectele lui de conversatie sunt mai importante decat ale tale.

10. Intampina-l cu un zambet cald si arata-i ca iti doresti sincer sa ii faci pe plac.

11. Asigura-te ca va fi seara lui. Nu te plange daca ajunge acasa tarziu sau iese in oras fara tine sa cineze ori sa se distreze. In schimb, incearca sa intelegi lumea lui plina de constrangeri si presiuni si nevoia sa reala de a ajunge acasa si de a se relaxa.

12. Scopul tau: Incearca sa te asiguri ca ai facut din casa voastra un loc plin de pace, ordine si liniste, in care sotul tau isi poate reface trupul si sufletul.

13. Nu il intampina cu plangeri si probleme.

14. Nu te plange daca intarzie la cina sau ramane toata noaptea in oras. Considera acest lucru drept o problema minora in comparatie cu ceea ce a trebuit sa suporte toata ziua.

15. Fa-l sa se simta confortabil. Convinge-l sa se aseze pe un scaun confortabil sau sa se intinda in dormitor. Pregateste-i o bautura rece sau calda.

16. Aranjeaza-i perna si ofera-te sa ii scoti pantofii. Vorbeste-i cu o voce joasa, linistitoare si placuta.

17. Nu-i pune intrebari referitoare la actiunile sale si nu ii pune la indoiala judecata sau integritatea. Aminteste-ti ca el este stapanul casei si, ca atare, isi va exercita mereu vointa cu corectitudine si sinceritate. Nu ai niciun drept sa il interoghezi.

18. O sotie buna isi cunoaste intotdeauna locul.

 

Daca te sperie ideea de casatorie, gandeste-te doar cum tremurau multe din sarmanele fete care se pregateau sa zica „DA” prin anii ’50.