X

fara limite

Fara limite sau macar cu mai putine

O provocare pe cinste pe care multi dintre noi ar trebui sa o privim in ochi cu mai multa incredere. Fie ca ni le punem singuri, ori ca sunt altii care le construiesc pentru noi, limitele sunt acolo ascuntindu-si ghearele si aruncandu-ne priviri fioroase. „Stii ca nu o sa treci de noi” – ne spun ele adulmecandu-ne frica, caci mirosim a frica de la o posta. Fara limite, cum o fi?

 

„Come to the edge”, he said.   They said: „We are afraid”.  „Come to the edge”, he said.   They came. He pushed them…  And they flew ~Guillaume Apollinaire

Fara limite: o provocare continua

De ce? Pentru ca limitele, barierele care stau in fata experientelor noi au tendinta de a aparea mereu, important este sa nu le lasam sa se inalte si sa le daramam din timp. Fara un pic de frica probabil ca experientele noi nu ar mai fi atat de palpitante, insa cu..frica-n sange nu prea o sa avem ce povesti nepotilor.

Din fericire, pentru ca acest demon numit frica sa ne paraseasca trupurile nu este nevoie de nicio procesiune de exorcizare, ci este nevoie doar de un antidot usor de gasit, numit nebunie. Si vorbesc de nebunia buna, de cea care ne face sa radem pana ne doare stomacul, de cea care ne  da curaj si forta sa facem lucruri uimitoare.

Fara limite: nebuni si mai frumosi

Sa taiem asadar sforile care ne impiedica sa inaintam si sa incepem sa ne croim viata asa cum ne dorim cu adevarat, astfel incat, la sfarsitul ei, sa zambim multumiti.

As vrea sa inchei intr-o nota optimistico-umoristica, care sa ne veseleasca. Asadar, pentru zambetele voastre: