X

fara frica

Fara frica sau, mai bine zis, fara frici…

Fobiile, complexele, ideile preconcepute, rusinea, timiditatea, lasitatea, comoditatea sunt diverse forme de frici pe care ni le insusim intr-o societate in care libertatea e de multe ori doar de fatada. Toate fricile, mari si mici, nu fac decat sa ne puna pe noi insine piedica in fata unei vieti vibrante si sa ne tina intr-o amorteala continua.

Frica de a ne asuma identitatea, opiniile, aspiratiile, riscurile, placerile ne tintuieste intr-un punct de care ne este foarte greu sa ne desprindem. Din pacate, multi dintre noi ne vedem mult mai slabi decat suntem in realitate si suntem ingroziti sa traim…fara frica. Sa traiesti fara frica inseamna sa traiesti liber, iar dintre toate lucrurile, libertatea se pare ca ne sperie cel mai mult.

Frica de libertate nu face decat sa confirme faptul ca ne-am obisnuit sa fim controlati de regulile sociale, sa ne subordonam in totalitate si asta se rasfrange in mod negativ asupra personalitatii si vietii noastre.

Frica de saritura cu  parasuta te poate tine departe de eventualele accidente dar te tine departe cu siguranta si de senzatiile incomparabile pe care ti le ofera aceasta experienta, nu-i asa? Frica de moarte inseamna intr-o mare masura si frica de viata.

Fara frica. De astazi am hotarat sa traiesc fara frica…

I-am zis vietii: Iti ordon sa ma provoci in fiecare zi, sa ma surprinzi in fiecare secunda si sa nu ma lasi sa adorm in banal… Oricat aer pretentios si idealist ar putea avea textul de fata, cred ca a venit vremea sa nu mai ne ascundem ca melcii in cochilie de fiecare data cand viata ne sperie putin si sa incercam sa nu ne mai temem de tot ce misca.

Nu as vrea ca mesajul meu sa sune ca o provocare extrema, nu e deloc asa.  E okay sa fii fara frica dar totusi sa pastrezi o doza de precautie, pana la urma exista lucruri bune, frumoase, palpitante pe care le poti face atunci cand esti fara frica dar exista si lucruri prostesti.

Fara frica…de maine

fara fricaNe-am obisnuit sa amanam lucrurile de care ne temem. Ei bine, pentru a scapa odata de acest inhibitor al existentei noastre, varianta cea mai sigura este sa luam taurul de coarne si sa ne invingem pe rand toate fricile.

Do the thing you fear most and the death of fear is certain. ~ Mark Twain

Eu propun sa scapam odata de aceasta piaza rea si sa incercam sa traim, pe cat posibil, fara frica. Vei vedea si tu ca odata ajuns in punctul in care nu te vei mai teme de viata se vor descuia multe usi spre experiente minunate.

Tin sa inchei “cliseistic” (ca sa vedeti ca nu mi-e frica nici de DEX 🙂 ): Trebuie doar sa vrei… sa traiesti fara frica! E simplu. 🙂