X

facute de mana

Cadouri facute de mana – cand pui suflet intr-un obiect…

…pe care il daruiesti unei persoane dragi, poti fi sigur ca gestul tau capata o cu totul alta dimensiune. Mai stii cand erai la gradinita/ in clasele mici si faceai felicitare cu globuri presate si lipici mamei, de Craciun? Sau cand ii daruiai colegei care-ti facea ochi dulci inimioare confectionate din hartie si colorate…nu foarte estetic ?

Astazi daca te uiti al ele ti se par incredibil de haioase, dar la momentul respectiv ti-au parut cele mai de pret daruri pe care le puteai oferi. Si la fel le-au parut si destinatarilor, asta e o certitudine!

Indicii de dragoste in cadouri facute de mana

Acum e mult mai usor: nu ai nevoie decat de bani…si de timp si poti gasi cadoul perfect pentru oricine, mai ales daca ii cunosti pasiunile si interesele. Dar cadoul se transforma dintr-un efort nascut din iubire intr-o simpla tranzactie. Obiectul pe care il cumperi unei persoane, mai ales daca este unul generic, presupune doar un oarecare  efort financiar. Atat. Dar este asta tot ce vrei sa semnifice darul tau?

Lucrurile facute de mana reflecta ore intregi de cautare a inspiratiei si de munca, dar mai ales ore intregi in care gandul ti-a stat doar la respectivul “beneficiar” al darului, iar intrebari de genul “Oare ii place?”, “Ce culoare sa folosesc?”, “Cum sa fac sa fie perfect pentru el/ea” nu ti-au dat pace pana cand nu ai pus punct operei tale. Toate aceste amanunte oferafacute de mana darurilor facute de mana o frumusete care nu neaparat se vede, dar se simte!

Si ca sa raspund la intrebarea din titlu: da, cadourile facute de mana sunt o alegere extrem de inspirata pentru o persoana iubita! Este poate cel mai frumos mod de a-ti arata si de a-ti declara dragostea pentru cineva, fara a folosi nici macar un cuvant; darul vorbeste de la sine.

Artistul creator de cadouri facute de mana

Si ca orice artist care pune o bucatica de suflet in fiecare opera de-a sa, la fel se intampla si cu un creator de daruri facute de mana. Nu trebuie sa fie o capodopera, important este ca e un obiect unic ce te reprezinta si il reprezinta si pe cel care il va primi.

facute de manaDeci care ar fi avantajele pentru cadouri facute de mana?

In primul rand, ele reprezinta gradul maxim de personalizare pe care il poate atinge un dar, fiecare detaliu fiind croit dupa personalitatea celui caruia ii este destinat. In al doilea rand, un astfel de dar are potentialul de a deveni o comoara, in sensul in care va fi pastrat cu sfintenie nu pentru aspectul sau, ci pentru ceea ce reprezinta in mod intrinsec.

In cele din urma ne putem referi si la partea financiara, adica la faptul ca un dar handmade te scuteste de o cheltuiala mai mica sau…mai mare, in functie de caz.

Iar daca vrei sa-ti imbunatatesti tehnica in ceea ce priveste “confectionarea” de daruri, poti participa, spre exemplu, la un workshop de obiecte handmade. Vei fi uimit cate poti invata intr-un timp extrem de scurt si cate cadouri facute de mana poti oferi.