X

“A hiker hiking on the beautiful track with a landscape of the mountains and Lake Wanaka. Roys Peak Track, South Island, New Zealand.”

Cand ti se pare ca fiecare zi e la fel si simti ca te zbati intr-o rutina care te impiedica sa te bucuri de lucruri care inainte iti placeau si nici nu iti mai deschide drumuri catre experiente noi, salvarea iti poate veni dintr-o abordare noua. Totul se rezuma la a face lucrurile intr-un mod diferit!

Daca nu faci nimic altceva de ani intregi decat sa te asezi de dimineata in fata calculatorului si sa lucrezi in continuu, fara schimbari de peisaj sau de ritm, in mod cert ai avut nenumarate momente in care te-ai simtit lipsit de inspiratie si complet demotivat.
De multe ori aceasta stare te face sa iti pierzi eficienta si randamentul, iar in cele din urma chiar sa renunti la o activitate care altminteri iti placea si chiar iti aducea satisfactii.
Cand simti un astfel de moment, fa un pas in spate, ia-ti o pauza scurta si fa ceva diferit. Nu trebuie sa fie neaparat o schimbare importanta; pana si cea mai mica schimbare poate face o diferenta uriasa. Iata mai jos cateva ponturi simple, care te vor ajuta sa scapi de banalul de zi cu zi.

Mergi intr-un loc nou

Fie ca este un punct de lucru in care poti lua masa, o cafenea, o locatie de antrenament, sau chiar drumul pana la birou, incearca ceva diferit. In general ne lasam prada rutinei atat de mult, incat ai fi surprins sa constati cat de mult poate conta o mica provocare in rutina ta de zi cu zi. De pilda, cand te plictisesti de alergarea de dimineata, poti incerca mersul pe jos intr-un parc nou, sau chiar o drumetie de 30 de minute, daca ai norocul sa stai intr-o zona care sa iti permita aceasta abordare. Cand iti dai seama ca mergi la aceeasi cafenea de ani intregi, forteaza-te sa incerci o locatie noua.

Oamenii au in general tabieturi, asa ca pentru multi dintre noi cea mai mare provocare este sa schimbam locatiile in care mergem. Insa odata ce faci schimbarea, ea va aduce cu sine o schimbare de perspectiva asupra intregii zile.

Incearca un hobby nou

Probabil ca unele dintre hobby-urile tale sunt cititul sau filmele si incerci sa evadezi astfel din realitate ori de cate ori ai putin timp liber. Cum ar fi, insa, sa incerci lucruri noi? Poate fi vorba despre cursuri de pictura, despre cursuri de gatit sau despre orice alta activitate care iti stimuleaza creativitatea. Iti poti da seama astfel ca ai luat una dintre cele mai bune decizii din viata ta.

Faptul ca te decizi sa alegi un curs nou, un atelier sau dezvoltarea unei abilitati pe care probabil o ai, ofera un mod distractiv de a evada din banal. Poti alege chiar un curs de olarit sau de ceramica. Cand iti vei gasi un hobby care iti place cu adevarat va fi ca o infuzie de creativitate proaspata!

Rezerva-ti timp pentru brainstorming

cum sa alegi mereu cadoul potrivit

Cauta idei noi! Nu conteaza cat timp aloci acestei activitati, insa nu lasa sa treaca nicio zi fara sa o faci. Iti poti face chiar o agenda de idei si sa scrii in aceasta ori de cate ori iti vine ceva in minte, fie ca este un obiectiv nou sau idei noi. Nu trebuie sa fie perfecte sau sofisticate; ia efectiv pixul in mana si incepi sa treci pe hartie ce iti trece prin cap.

De cele mai multe ori, oricat de ironic ar parea, cel mai important obstacol in calea atingerii potentialului tau deplin esti chiar tu si teama de critici sau de un eventual esec.
Insa nu trebuie sa iei brainstormingul chiar atat de serios. Poate fi ceva simplu, precum a desene figuri din bete, sau a trece pe hartie lucrurile care iti plac in acest moment.
Vei constata in scurt timp ca trecerea pe hartie a ideilor, exact asa cum iti vin in minte, te va ajuta sa le procesezi si sa le cerni. Altfel te-ai simti pierdut si fara directie, cu un milion de idei amestecate in minte. De la planuri de business pana la strategii de continut si brand personal, scrie pe hartie tot ce iti vine in minte si apoi ingusteaza lista pornind de la cele scrise.

Sursa: http://www.dayslikelaura.com/think/escape-the-ordinary/