X

dovleac de halloween

Cum faci un dovleac de Halloween… in sfarsit!

De mica mi-am propus, in fiecare an, sa fac un dovleac de Halloween si, dintr-un motiv sau altul, abia anul acesta grozavia se va infaptui! Si ce daca este o sarbatoare importanta, explatata la maximum comercianti si localuri? Cat timp ne aduce zambetul pe buze sau fiori pe sina spinarii, de ce sa nu profitam de aceasta noapte cu strigoi si dulciuri?

Asadar, anul acesta voi avea la geam un dovleac de Halloween cat se poate de scary, iar pentru ca vreau ca si cat mai multi dintre semenii sai se se transforme din simple legume in fetisoare diabolice, al caror zambet lumineaza incaperea, am sa impartasesc cu voi acest ghid step-by-step pentru cel mai infricosator sau, de ce nu, haios dovleac de Halloween. 😀

Dovleac de Halloween… “homemade”!

– Primul pas: mergi la piata si alege un dovleac maricel, rotunjor, cu cat mai putine pete pe el. Asta daca nu iti doresti sa aiba pistrui! 😉

– Acasa spala-l, apoi decupeaza-i un capac suficient de mare astfel incat sa poti baga pumnul in interior pentru a-l goli mai usor.

– Foloseste o lingura incapatoare pentru a scoate pulpa, pana cand peretii sunt de aproximativ 2,5 – 3cm grosime. Recomandare: nu arunca pulpa, ci foloseste-o la placinta sau la o painica delicioasa cu dovleac. Semintele – la cuptor, s-avem ce rontai la filmele de groaza!

– Sterge dovleacul cu niste servetele pe interior si lasa-l la uscat peste noapte.

– Deseneaza cu un marker pe coaja dovleacului 2 ochi mari si fiorosi, un nas dreptunghiular si o gura cu dinti ascutiti. Sau orice alceva iti trece prin cap! Sfat: incepe in centru, adica decupeaza intai nasul (pentru a nu fi nevoit sa tii dovleacul de partile deja decupate si fragile) si impinge bucatile decupate din interior.

– Decoreaza! Nu te rezuma la modelul clasic de dovleac de Halloween, ci foloseste frunze colorate, pietricele, bete etc. Atentie mare la foc!

Dovleac de Halloween, monstrisori cu fete haioase

dovleac de halloween
Noaptea de Halloween e o ocazie pentru a deveni noi toti de a deveni mici Frankenstein, deci sa ne intrecem in creatii! Si chiar daca stam mai prost la capitolul “creativitate”, pana la urma nu rezultatul final, ci procesul reprezinta partea distractiva. 🙂

Asadar, aduna-ti prietenii si start la sculptat… in dovleac!