X

dorinte implinite

Dorinte implinite: pentru norocosi sau…curajosi?

Cand sufli in lumanarile de pe tort, in noaptea dintre ani, cand vezi o stea cazatoare, cand ai o geana pe obraz, cand arunci o moneda intr-o fantana… Toti am pus macar o data o dorinta pe seama norocului, rasufland usurati pentru ca am cedat macar o parte din responsabilitatea indeplinirii dorintei. Am ajuns insa la concluzia ca norocul, sansa, oportunitatile le construim singuri si ca suntem singurii responsabili sa ne transformam dorintele in dorinte implinite.

Majoritatea dorintelor le exprimam in urmatoatele forme:

  • As vrea sa fiu: celebru, bogat, mai frumos, sanatos, iubit, fericit, nemuritor
  • As vrea sa intalnesc: marea iubire, vedeta preferata…
  • As vrea sa merg: intr-o vacanta exotica, la concertul trupei favorite, in multe tari
  • As vrea sa am: mai multi bani, mai multi prieteni, o masina, un job mai bine platit, o casa etc.

Multe dorinte incoltesc in mintea noastra de-a lungul anilor, unele rezista, altele se tranforma sau dispar, iar unele se transforma in dorinte implinite.

Dorinte implinite…fara noroc

dorinte impliniteCum e putin probabil sa dai peste lampa lui Alladin si un duh albastru sa iti indeplineasca dorintele, e bine sa pui umarul la treaba daca vrei sa te lauzi cu multe dorinte implinite.

Speranta ca vreo forta divina iti va indeplini dorinta nu e tocmai o speranta constructiva, ca sa nu zic total nerealista. Eu am o singura dorinta si, nu, nu cred ca daca o zic nu se va mai indeplini: Imi doresc sa am curajul sa obtin tot ceea ce imi doresc. Sa moara de ciuda toti pestisorii de aur, sa rugineasca toate lampile fermecate si toate prezicatoarele sa dea faliment! Nu vreau sa imi fie prevestit si nici ursit norocul. Vreau sa il fabric singura: handmade luck 😀 Si la fel si cu dorintele…

Nu mai astept sa pice din cer dorinte implinite, nu mai citesc horoscoscopul si nu mai privesc cerul in asteptarea meteorilor care se inacapataneaza sa stea in loc.
dorinte implinite

Dorinte implinite…una mie, una tie

E ceva insa mai presus de indeplinirea propriilor dorinte: aceea de a indeplini dorintele altora. Pe langa dorintele proprii, cu siguranta mai ai acces si la dorintele altor persoane, fie ca sunt prieteni buni, ori persoane care isi doresc lucruri marunte (copii, batrani neajutorati), ale caror dorinte costa atat de putin dar care pentru multi nu se transforma in dorinte implinite…

What we do for oursevesdies with us. What we do for others and the world remains and is immortal ~ Albert Pine (scriitor englez)

Nu ne ramane decat sa luptam pentru propriile dorinte si sa nu uitam, din cand in cand, sa ii ajutam si pe altii sa se bucure de dorinte implinite.

Tu cu cate dorinte implinite te poti lauda?