X

distractiiDistractii pe 2 roti

Vremea caniculara bate la usa si din pacate nu prea poti sa nu-i raspunzi. Cu fiecare grad in plus, cel putin in cazul meu, dorul de duca se amplifica semnificativ. Caldura iti ofera doua posibilitati: sa zaci in pat fara vlaga, lesinat sau sa iesi din casa si sa profiti de acele distractii de care doar vara te poti bucura.

Okay, daca afara e cald trebuie sa gasesti o modalitate sa te racoresti. Aici optiunile se inmultesc pana cand nu mai stii ce sa alegi…
Asa, sa le luam pe rand, batraneste. 🙂

Prima mea recomandare: daca ai o bicicleta, sa nu cumva sa lasi praful sa se puna pe ea in vara asta si sa uiti pe cat posibil de celelalte mijloace de transport in comun sau de masina personala. Nimic nu e mai placut decat sa te plimbi pe inserat, cand traficul parca se mai domoleste nitel, printre teii infloriti. Mirosul imbietor dublat de un vanticel prietenos care te mangaie prin plete au un efect hipnotizant pentru simturile tale. Nu ai bicicleta, inchiriaza! Nu stii sa mergi, invata! Vara asta se poarta bicicletele, de toate culorile, formele, dimensiunile.

Lumea e un parc de distractii

Tot la categoria distractii de sezon bifez in minte tot ce e legat de apa. Fie ca mergi la mare, intr-un parc de distractii marin, la piscina sau strand, la pescuit, pe rauri involburate, fie ca practici sporturi pe apa sau doar te balacesti, apa e salvarea de la arsita care te toropeste. In ceea ce priveste distractiile pe/in apa, nu cred ca e nevoie de prea multe incurajari din partea mea, traditia mersului la mare fiind destul de bine infipta in constiinta romanilor. Ce iti propun eu este ca vara asta sa iesi putin din tiparele turistului de sezlong.

distractii

Daca iti place sa cuceresti inaltimile stancoase, vara e cel mai potrivit moment sa faci asta. Asa ca pregateste un rucsac, bocancii de munte si cativa prieteni de luat la drum. Nimic nu se compara cu sentimentul de putere si de libertate pe care il incerci in momentul in care atingi varful muntos la care ai aspirat.

Din proprie experienta iti spun ca o drumetie la munte poate fi insotita de multe peripetii, de la scurtele ameteli care te incearca atunci cand arunci un ochi in prapastia de sub tine – desi ai fost distractiisfatuit sa nu faci asta – si pana la intalnirile cu ursul… Ce mai astepti? Inarmeaza-te cu echipament de munte, cu putin curaj si ia calea muntelui!

Distractii printre nori

Acum o sa merg si mai sus. Printre nori. Asta ar fi ultima destinatie cand vine vorba de distractii de sezon cald… Acolo poti sa te bucuri de unele dintre cele mai tari distractii, daca ai in tine o doza mai mare de curaj si dorinta de a incerca senzatii noi. Daca nu te arunci din avion cu parasuta sau de la inaltime cu o coarda elastica legata de picior poti sa incerci plimbarea cu balonul.