X

destinatii de vacantaDestinatii de vacanta care nu mai suna bine…

A venit vara. Si odata cu ea a venit si vremea sa iei o decizie in ceea ce priveste locul unde iti vei  petrece mult asteptata vacanta de vara. Destinatii de vacanta sunt mii, iar ofertele agentiilor de turism numeroase… Si atunci de ce iti e atat de greu sa iei o decizie cand vine vorba de zilele libere?

Cum bugetul de vacanta e limitat, la fel si timpul, decizia trebuie sa fie neaparat una inspirata. Treci la munca si iei la rand ofertele agentiilor de turism care iti recomanda cam aceleasi destinatii ca in anii trecuti… Nu-ti face nimic cu ochiul si te gandesti ca poate esti tu exagerat de pretentios. Imaginile cu oameni care stau parca lesinati la soare nu iti fac cu ochiul iar sedentarismul pe plaja nu iti declanseaza nici un impuls sa dai click pe oferte. Foarte bine!

Nu iti sugerez sa renunti la ideea unui concediu relaxant, ci doar sa nu ai ca destinatii de vacanta sezlongurile de pe plaja.

 

Destinatii de vacanta pentru cei cu pofta de aventuradestinatii de vacanta

Daca te-ai hotarat sa renunti la ofertele cliseu ale agentiilor de turism ai mai multe variante sa gasesti destinatii de vacanta perfecte. O varianta ar fi sa inchizi ochii si sa te opresti acolo unde te duce gandul.

Ce te faci cand gandul se opreste pe o destinatie putin cam…piperata? Nu, nu mai inchizi iar ochii. 🙂 Orice loc de vacanta scump are o sosie mai putin costisitoare. Pune mana pe mouse si aduna informatii.

Man cannot discover new oceans unless he has the courage to lose sight of the shore.

A doua varianta ar fi sa cauti alte oferte de petrecere a timpului liber, dar nu din cele oferite de agentiile de turism. Exista oferte si pentru gusturile tale deosebite, de exemplu cele care iti propun imbinarea activitatilor sportive cu relaxarea – iti voi recomanda ca cea mai rapida sursa de informare tot internetul. Cum iti suna: kiteboarding/ kitesurfing intr-o tara insorita cum ar fi Turcia sau Egipt? Suna tentant nu-i asa?

destinatii de vacantaBagaje pentru destinatii de vacanta speciale

Cand pleci in vacanta, nu-ti impacheta numai costumul de baie si lotiunea cu protectie solara… Pune in bagaje si pantofii sport/echipamentul sportiv daca vrei ca la intoarcere sa nu te lauzi doar cu bronzul obtinut ci sa ai cu adevarat ce povesti.

Renunta la planurile riguroase de vacanta, la un orar exact pe care trebuie sa il respecti zilnic. Pana la urma tocmai de asta vrei sa scapi cand esti in concediu, de programul strict.

Sa nu uit… In bagajul tau iti recomand sa mai pui si putin curaj, eventual sa mai arunci in ultima clipa si putin neprevazut. O sa ai nevoie in aventura ta!