X

despre libertate

2-3 vorbe despre libertate

Fiind un concept filozofic, pe marginea lui s-a „filozofat” mult si bine de-a lungul timpului, astfel incat voi incerca sa ma feresc de o definire a conceptului. Voi vorbi in schimb despre libertate in cel mai sincer mod, strict din perspectiva personala.

Iti voi sufla cateva pareri despre libertate, sincer si deschis, fara pretentia de a detine adevarul absolut asupra unui subiect atat de discutat si…disputat. Libertatea, in lumina propriei mele constiinte, inseamna ca orice om este liber sa faca ce doreste atata timp cat nu incalca libertatea altui om. Ei bine, aceasta libertate este una destul de rezonabila zic eu, cel putin in cazul celor care nu isi doresc sa incalce in vreun fel libertatea altora.

Despre libertate…a mea si a celor din jurul meu

despre libertateConstient sau inconstient, ne supunem anumitor norme sociale, insa pana si acest lucru poate insemna libertate in cazul in care ceea ce ne dorim nu contrazice normele respective. Pentru mine, libertatea inseamna mai mult o stare de spirit. Vorbesc acum despre libertatea la care avem acces toti,  o libertate accesibila, insa de care ne privam de multe ori singuri.

Libertatea de a face lucruri care imi aduc fericirea, libertatea de a-mi sustine punctul de vedere, libertatea de alege propriul stil de viata, libertatea de a rade cat de zgomotos am chef… Este vorba probabil despre libertatea de a ma arata lumii exact asa cum sunt, fara constrangeri venite din exemple urmate la scara larga. Libertatea mea inseamna sinceritate si curaj, fata de mine si fata de lume. Sinceritatea de a ma prezenta fara ajustari si curajul de a primi cu zambetul pe buze privirile mustratoare ale celor din jur.

Despre libertate asa cum probabil s-a mai vorbit

Libertatea mea este ca o floare frumoasa aflata pe o stanca inalta… Drumul pana la ea poate fi anevoios insa rasplata va fi una cu un parfum deosebit. Libertatea de care vorbesc este un cadou pe care ti-l poti face singur in fiecare zi, fara sa te coste nimic!