X

despre atractie

Un aspect important despre atractie…

… este ce parte a chipului uman privim. Iar daca pana acum considerai ca partea stanga a fetei tale este mai frumoasa decat cea dreapta, iti pot spune ca ai avut dreptate. Si ca, de-acum incolo, ti-as sugera sa incerci sa profiti de acest aspect daca vrei, spre exemplu, sa iesi perfect in fotografia de nunta. Pentru ca atunci cand vine vorba despre atractie, balanta tinde sa se incline in partea stanga…

Despre atractie: stanga vs dreapta

Chipul uman este asimetric, iar parte stanga si partea dreapta nu afiseaza emotiile in aceeasi masura. Spre exemplu, cand zambesti un ochi se poate micsora considerabil fata de cealalt sau colturile gurii pot avea o orientare diferita. Dar de ce este intotdeauna partea stanga mai atractiva decat cea dreapta?
Cercetatorii de la Wake Forest University au descoperit, in urma unui studiu citat de Psychologytoday.com, faptul ca imaginile ce afisau partea stanga a fetei a 10 barbati si 10 femei erau percepute mai frumoase decat cele ce afisau partea dreapta. Mai mult, in timp ce priveau aceste imagini, gradul de dilatare al pupilelor era mai mare, acesta fiind unul dintre principalele semne urmarite intr-un studiu despre atractie. Chiar si atunci cand cercetatorii au intors in oglida imaginile, pupilele participantilor s-au dilatat mai mult tot la vederea partii stangi a fetei.
Dar care este explicatia?

Despre atractie si capacitatea expresiva a fetei

Autorii studiului au interpretat aceste rezultate ca venind in sprijinul ipotezei conform careia emisfera dreapta a creierului este dominanta in ceea ce priveste perceperea si exprimarea emotiilor, partea stanga a fetei fiind mai activa si exprimand emotii mai intense decat cea dreapta.
Asadar, data viitoare cand trebuie sa zambesti la camera, orienteaza putin capul la dreapta.  Iar daca mai stii si alt pont despre atractie, asteptam cu interes. 😉