Cel mai in voga “accesoriu” din aceste timpuri nu mai este nici jobenul, nici rochita à la Marilyn Monroe. Astazi se poarta tatuajele. Si e perfect de inteles. Permanente, colorate, imprimate pe piele pentru totdeauna. Poate ca simplul fapt ca sunt definitive le face mai atractive decat modelul ales in sine. Iar “dependenta de cerneala” pe care toate persoanele tatuate o resimt dupa prima data nu face decat sa confirme ca nu, aproape nimeni nu regreta tatuajele facute. Atunci, tie de ce ti-e frica?
Stim toate intrebarile pe care ti le pui inainte de a te incumeta sa iti faci un tatuaj, asa ca, iata si raspunsurile:
O sa imi mai placa dupa 10 ani?
Cel mai probabil nu. Cel putin, nu la fel de mult. Poate vei fi cazul fericit de om care a facut o decizie corecta, care sa ramana corecta pana la finalul vietii. Dar, realist vorbind, cate dintre deciziile pe care le iei sunt valabile o viata intreaga? Putine. Nu te astepta de la un simplu tatuaj sa fie una dintre ele. E doar un tatuaj, e un lucru care la un moment dat te-a facut sa te simti bine in pielea ta, cu tine. Iar asta este un motiv suficient care sa te faca sa nu il regreti vreodata.
Doare?
Da. Probabil ca intrebi peste tot cat de tare doare atunci cand iti faci un tatuaj. Fiecare persoana resimte durerea mai mult sau mai putin, fiecare avem etaloane diferite in ceea ce priveste suportabilitatea durerii. Asadar, cei care-ti vor spune razand ca “doar pisca putin”, e posibil sa fie pur si simplu… rezistenti la durere. Iar cei care-ti spun ca durerea e insuportabila, sa fie doar… mai sensibili. Singura informatie valabila dupa care te poti ghida este legata de locul pe care alegi sa ti-l tatuezi: zonele osoase sunt mai dureroase decat zonele de muschi sau tesut adipos.
Cum aleg locul?
Ei bine, referitor la zona corpului pe care iti doresti sa o tatuezi, exista cateva criterii de care trebuie sa tii cont. Daca jobul si stilul de viata iti permit un “look tatuat”, cu cerneala la vedere, ai liber la orice idee iti trece prin cap. Cei mai multi dintre noi, insa, sunt nevoiti sa isi ascunda tatuajele in anumite momente, sau la anumite evenimente. Pentru ca prejudecatile in legatura cu tatuajele nu s-au disipat inca, e bine ca pentru inceput, cel putin, sa optezi pentru un loc ce poate fi usor acoperit atunci cand nu iti doresti sa iti afisezi tatuajul. Spre exemplu, incheietura mainii se poate acoperi cu manseta camasii sau cu un ceas. Fa in asa fel incat sa nu fii nevoit sa porti bluze cu maneci lungi in zile caniculare. 🙂
Ce fac daca nu imi place cum a iesit?
Exista si situatii nefericite, in care ceea ce-ti imaginai ca va fi nu seamana deloc cu proaspatul tatuaj pe care tocmai ti l-ai facut. Pentru ca e mai bine sa previi decat sa rezolvi, iti recomandam sa mergi pe mana profesionistilor, si nu pe cea a tatuatorilor de apartament. Totusi, daca ti se intampla sa nu iti mai placa dupa ce tocmai l-ai facut, nu dispera. Exista posibilitatea de a redesena, ajusta sau acoperi cu alt desen un tatuaj pe care nu ti-l doresti. Altminteri, ai vedea multe persoane cu numele sau initialele fostilor/fostelor iubiti/iubite tatuate la vedere. 🙂
Ce o sa fac la batranete?
Din fericire pentru tine, faci parte dintr-o generatie indrazneata. Majoritatea tinerilor au un tatuaj sau isi doresc sa isi faca unul. Asa ca, e posibil sa nu fii prea special/a peste 30 de ani, chiar daca vei avea un tatuaj.
Comentarii recente