X

Ei bine, primăvara e aici, în drepturi depline, cu toate toanele ei binecunoscute: vreme ciudățică, ploi sporadice, spontane, raze de soare neprevăzute, uneori reci, alteori calde. E vremea aia în care lăsăm iarna în spate cu tot cu amorțeala specifică ei, iar cheful de viață ne umple din nou gândurile și mintea și ne face să visăm la… vacanțe, concedii, zile și nopți pline. Parcă cele 8 ore la birou zboară mai repede, ziua e mai lungă, timpul începe să fie de partea ta.

Dar în tot contextul ăsta, apare o problemă: vrem să ne bucurăm de toate astea, iar până la vară mai sunt… câteva luni. Și această perioadă se transformă într-o lungă așteptare până la zilele pline de soare când vom putea să ne punem rucsacul în spate sau în portbagaj și să pornim spre destinația mult visată.

Ei bine, primăvara nu trebuie să fie o așteptare continuă! Planurile de vacanță se fac din timp, iar specialiștii au aflat că astfel de planuri, făcute din timp, nu numai că îți garantează o vacanță reușită și fără nereguli de organizare, dar îți cresc și productivitatea, căci gândurile pozitive te motivează să muncești și să dai cât mai mult randament!

Așadar, iată care sunt destinațiile de vacanță favorite pentru anul 2016:

“Destinaţiile în trend au rămas cam aceleaşi: sunt foarte căutate Antalya şi Grecia cu Zakynthos, Creta sau Chania şi mai apoi Spania cu insula Mallorca, iar ca destinaţii exotice se caută foarte mult Republica Dominicană, Maldive, Mauritius. Noi, ca noutate pentru acest an avem charterul pe Santorini, emblema insulară a Greciei. Ca şi alte noutăţi, ne-am dezvoltat foarte mult pe partea de circuit anul acesta şi avem un circuit inedit în Fiordurile Norvegiei , în capitalele nordice, dar şi pe Portugalia şi China

Alexandra Mureşan, agent de turism la Paralela 45

Ce zici de o croazieră? Se pare că acestea devin noul trend în materie de vacanțe:

„Preferinţele pentru croaziere au crescut foarte mult în ultimii ani, pentru că românul îşi dă seama că este o alternativă extraordinară la vacanţa pe uscat; dacă vrei să ai o vacanţă pasivă poţi să o ai şi pe bordul unui vas de croazieră – să stai să faci plajă, să mergi la spa, să mănânci, să mergi la diverse programe de divertisment, dar în acelaşi timp dacă vrei o vacanţă activă, la fel de bine poţi să ai parte de asta la bordul unui vas – în fiecare zi eşti în alt port, orizontul ţi se schimbă. Noi avem oferte pentru întreaga lume – Europa, America de Nord, America de Sud, Australia, Noua Zeelandă. Iar acum, la târg, avem nişte oferte speciale, care sunt valabile până la finele lunii februarie, pe Mediterana de Est, Mediterana de Vest, Emiratele Arabe Unite, Caraibe, Cuba, Fiordurile Norvegiene”

Casiana Bârşa

realitatea.net