X

Masajul de cuplu este foarte cool si sexy, iar mii de oameni realizeaza acum beneficiile directe si indirecte ale acestui tip unic de masaj. In cadrul masajului de cuplu, doua persoane sunt masate in aceeasi camera, in acelasi timp, de catre doi terapeuti diferiti. Poate fi vorba despre un cuplu sot si sotie, iubita si iubit, parteneri de acelasi sex, mame si fiice sau despre doua prietene bune. De ce este diferit masajul de cuplu si de ce functioneaza?

Ce se intampla in timpul masajului de cuplu?

Masajul de cuplu are loc intr-o camera suficient de mare pentru doua mese de masaj, insa experienta in sine difera foarte mult in functie de locatia in care alegi sa mergi, precum si de concentrarea terapeutilor.

Intr-un spa, masajul de cuplu include de obicei acces la dusuri, cazi cu hidromasaj, zone de relaxare si multe altele. Intr-un cadru terapeutic, accentul se pune pe actiune, astfel ca desi e posibil ca dotarile sa fie mai putin extravagante, terapeutii sunt de obicei mai bine pregatiti.
In cadrul unui masaj terapeutic de cuplu, fiecare terapeut are o conversatie individuala cu persoana care se afla pe masa, pentru a stabili care sunt obiectivele legate de aceasta sedinta de masaj. Poate ca vei dori sa te concentrezi pe relaxare sau pe terapia umerilor, in timp ce persoana alaturi de care vii la masaj poate fi mai axata pe durerile cauzate de activitatile sportive, de pilda.

Dupa consultatia initiala in care sunt stabilite obiectivele sedintei de masaj si primesti raspuns la eventualele intrebari, terapeutul va parasi camera pentru o vreme, in timp ce cuplul se dezbraca pana la nivelul personal de confort al fiecaruia, iar cei doi se aseaza pe mesele de masaj, acoperiti de cearsaf. Pe parcursul intregii sesiuni, terapeutul va dezveli pe rand doar acele parti ale corpului pe care le lucreaza.
Dupa inceperea masajului poti decide sa te “retragi” si sa te relaxezi in liniste, sau poti alege sa stai de vorba cu partenerul de masaj sau cu terapeutul. Acesta te va intrreba, de asemenea, de cateva ori pe parcursul sedintei daca totul e in regula si daca esti confortabil cu ceea ce se intampla.

Ambele masaje se vor incheia la aceeasi ora, stabilita dinainte, iar terapeutii vor semnala incheierea sedintei, dupa care vor parasi camera, pentru a va permite sa va imbracati. Dupa ce veti anunta ca ati terminat, terapeutii va vor intampina cu apa proaspata si va vor face check-in-ul pentru a se asigura ca obiectivele sedintei de masaj au fost indeplinite. De asemenea, acestia vor raspunde la orice eventuala intrebare, iar daca veti dori puteti face o noua programare.

Care sunt beneficiile masajului de cuplu

Masajul de cuplu este un mod excelent de a introduce in terapia prin masaj o persoana apropiata, intr-un fel care sa il faca sa se simta relaxat si confortabil de prima data. Exista persoane pentru care un masaj intr-un locatie necunoscuta, efectuat de catre o persoana necunoscuta poate fi o experienta stanjenitoare sau nelinistitoare, iar aceasta stare poate fi echilibrata de prezenta acolo a unui sot, partener sau prieten.

Multi dintre incepatori – barbatii in primul rand – descopera ceea ce multe femei stiu deja: ca atingerea terapeutica este foarte relaxanta si reparatoare. Dupa ce experimenteaza un masaj de cuplu, acestia vor fi mult mai dispusi sa-si faca programare la un masaj pe cont propriu.
Masajul de cuplu ofera, de asemenea, o oportunitate rara pentru a face ceva impreuna, intr-un loc in care amandoi va veti simti relaxati, revigorati si intineriti. Experienta comuna va fi nu doar placuta, ci si memorabila.

Sursa: https://svmassagetherapy.com/blog/2014/06/16/why-couples-massage-works/