X

Daruri din suflet

Daruri din suflet. Sunt atat de importante?

De ce ai oferi daruri din suflet? Pentru ca il faci pe cel care le primeste sa simta ca te-ai gandit la el, ca i-ai acordat importanta pe care el crede ca o merita. Iar persoanele dragi merita toata atentia noastra. Nu poti aplica conceptul: ‘stie ca nu ma pricep la daruri, n-o sa se supere indiferent de ceea ce ii daruiesc’ sau mai rau ‘e din familie, nu conteaza oricum’.

Daruri din suflet. Luati aminte…

Acum cativa ani, pe drumul de intoarcere spre tara din Austria (o vacanta de schi…deja mi-e dor ;)) am facut un ocol pana in Germania pentru a  vizita un partener de afaceri. Fiind in perioada sarbatorilor de iarna si ajungand destul de tarziu in orasul in care firma respectiva isi avea biroul, reprezentantul ei ne-a invitat sa purtam discutia la el acasa.

In timp ce ‘faceam business’ , sotia acestuia trebaluia de zor prin bucatarie. Intr-un final ne-a invitat la masa, neacceptand un refuz. N-am putut sa nu ma minunez cu glas tare de numarul mare de vase de gatit raspandite peste tot, ingrediente pentru gatit, tavi intregi pline cu prajituri care asteptau sa le vina randul sa fie introduse in cuptor. Si am intrebat gazda ce face cu toate acele feluri de mancare si tavi cu prajituri. Raspunsul ei m-a blocat. Mi-a spus zambind ca sunt daruri. Daruri din suflet. Pentru noi, niste straini…

Daruri din suflet? Mancare si prajituri? Oare nu are toate tiglele pe casa?

Si ea s-a minunat de ignoranta mea si mi-a explicat, cu un zambet cald pe fata, ca la ei cele mai apreciate daruri sunt cele ‘din suflet’. Cele care denota faptul ca ai depus un efort pentru a le face, iar acel efort nu trebuie sa fie neaparat financiar. Sa vina din suflet si sa fie ceva ce ‘primitorul’ isi doreste cu adevarat.

Am fost destul de sceptica… Dar acum, dupa nu prea multi ani, imi doresc sa nu mai deschid cutii frumos ambalate din care sa-mi ‘zambeasca’  obisnuitele parfumuri, hainute, bomboane si bijuterii stralucitoare, ci altceva.

Daruri din suflet care sa strige: “Doar pentru tine!”

De o dupa-amiaza la un Spa in care persoane calificate si amabile sa se ocupe doar de starea ta de bine ce zici? Sau poate un curs de dans?  Dar de o bratara facuta chiar de prietena ta cea mai buna la un workshop de bijuterii, workshop pe care tu i l-ai facut cadou la randul tau?  Sau cursuri de gastronomie sa poti oferi si tu prajituri strainilor care iti calca pragul casei intr-o seara de iarna…De daruri din suflet…