X

daruri din copilarie

Daruri din copilarie insotite de amintiri frumoase

Am trait perioada predecembrista cu jocurile copilariei in fata blocului si in incinte. Chiar amintirile aferente acelei perioade, in care ma incaieram cu o gasca mare de copii la De-a v-ati ascunselea, Lapte gros au Tara-tara, vrem ostasi!, fac parte din categoria acelor… daruri din copilarie.
Cand cineva primea in dar o bicicleta stia tot cartierul. Mergeam pe rand cu ea si, daca eram prieteni buni cu fericitul proprietar, o puteam inchiria pentru o jumatate de ora. Primeam mai putine cadouri decat copiii din zilele noastre insa le pretuiam mai mult.

Din acele daruri din copilarie, mi-aduc aminte de prima minge (albastra cu buline rosii), prima trotineta, prima pereche de tenisi sau de blugi, sticlele de cola, prima papusa cu parul lung si blond pentru care croiam singura hainute. Si mai apoi prima carte.
Primele mele carti, primite in dar, stau acum la loc de cinste in biblioteca iar toate papusile asteapta aliniate, intr-un colt de camera, momentele mele de nostalgie…

Daruri din copilarie cu pompoane si cravata rosiedaruri din copilarie

Ne invatau atat acasa cat si la gradinita ca trebuie si noi, la randul nostru, sa facem cadouri. Desi nu erau daruri adresate noua ci parintilor sau bunicilor, erau totusi daruri din copilarie… Din copilaria noastra.

Iti mai aduci aminte desenele si felicitarile de 8 martie oferite mamelor? In care apaream , mai ales noi, soimitele patriei, cu cravata rosie si codite stranse de doua pompoane mari?

Iti mai aduci aminte de prima zi de scoala, cand emotiile erau prea mari, gulerul prea apretat si buchetul de flori poate prea sifonat?
Exersam inca de la fragede varste sa daruim, sa facem schimb de lucruri: desene, felicitari facute de noi din hartie glase lipite cu aracet, buline rosii sau negre, flori rupte pe jumatate din gradina bunicilor etc.

Daruri din copilarie, dintr-o copilarie diferita de a lor

Pe vremea copilariei mele nu existau atatea sarbatori si ocazii speciale de oferit cadouri. Stiam ca fiecare dintre acele daruri din copilarie trebuia sa le meritam. Pentru o bulina rosie aveam o ora in plus de joaca pe-afara si nu hainute iar la prima coronita mergeam anul urmator in excursie. De Iepurasul de Paste inca nu stiam iar de Craciun primeam cadoul la care visam tot anul.