X

Dansul mirilor

Pledoarie pentru dansul mirilor

Daca as avea elanul si rabdarea sa adun, si de la mine si de la altii, povesti si picanterii de la nuntile lor, cred as putea sa scriu un roman. Iar primul volum ar fi numai despre dansul mirilor.

Nici n-am simtit cum timpul mi-a aleargat iute pe sub picioare si cum m-am trezit, in prag de oficializare a relatiei, cu un cadou de incheiere a burlaciei. Dintr-o profunda grija, cei mai buni prieteni ai mei, ne-au ajutat sa ne pregatim din timp pentru dansul mirilor.

Dansul mirilor pentru nepriceputi

„Am doua picioare stangi si depasesc cu mult pragul maxim de nepricepere in dans!”… imi spuneam eu pe-atunci. Si cum iubita mea era prea ocupata sa auda vaicarelile mele, imi sopteam in sinea mea ca nu sunt nici primul, nici ultimul care face asta. Astfel m-am pregatit sufleteste si am pasit, eu ingrozit, ea entuziasmata, in sala de dans. Abia dupa prima sedinta am inteles motivul pentru care prietenii mei, botezati in acelasi spirit, mi-au purtat de grija.

El si el. Repetitie pentru dansul mirilor.

Imagineaza-ti doi barbati dansand unul in bratele celuilalt, unul fiind instructorul, expert in dansul mirilor, celalalt fiind chiar viitorul mire dar fara nicio briza de afinitate pentru dans.

Tocmai l-ai cunoscut pe instructor; un domn care si-a dorit sa ne adulmece si sa ne inteleaga defectele si calitatile inainte de a ne arunca, mai ales pe mine, in vartejul dansului.

Imi spunea ca trebuie sa preiau aceleasi energii pozitive de la iubita mea, sa fiu stapan pe ritm, dar nu incordat ci cat mai relaxat cu putinta. Imi repeta intr-una sa ma pierd in bratele lui ca si cum as fi in ale iubitei mele, iar eu ma zbateam ca de ceasul mortii sa pricep cat mai repede doar ca sa nu mai ajung din nou in bratele sale…

„Fara poezie, viata e pustiu…”  Asa e si nunta fara dansul mirilor.

Dansul mirilorIndustria nuntilor se afla intr-o permanenta si incredibila evolutie. Te trezesti ca ce era la moda anul trecut in domeniu „nenorocirilor pe viata”  nu mai e nicicum la moda in sezonul actual. Pana si dansul mirilor, care este un„must do” al nuntilor, sufera transformari.

De la clasicele si elegantele ritmuri de vals si tango pana la cele mai complexe si haioase coregrafii de dragoste. In cazul nostru gama a fost variata, facandu-ma sa tresar de emotii la fiecare minut de dans pe care trebuia sa-l invat.

Felicitarile, masa si dansul mirilor….

First dance is always a big moment, for the bride and the groom and for those who get to watch.

Intr-un final, coregrafia a iesit neasteptat de bine. Eu nu mai dau cu stangu-n dreptu’ si ma misc chiar foarte bine tinand cont de lipsa acuta de talent cu care eram inzestrat. Ne-am distrat, am dansat, ne-am cocosat de ras pentru impleticelile repetate dar am si muncit mult ca totul sa iasa de nota 10. Un cadou reusit pentru o nunta reusita!

Cu un neastampar nebun astept ziua in care, la adapostul privirilor invitatilor nostri, ne vom desfasura intr-un fabulos dans al mirilor. Si vom starni si rasete si lacrimi de fericire, si admiratii si invidii, si chef de dans si de insurat, probabil… 😉