X

Cadou cursuri de tango

Cel mai inspirat cadou pentru un cuplu: un curs de tango.

De ce? Pentru ca este dansul dragostei pasionale si nebunesti pentru care dai absolut tot si care te lasa mai pasional decat te-a gasit. Tangoul reprezinta ceea ce este extrem in dragoste: pasiune, gelozie, atractie fizica, posesivitate. Tangoul este esenta tare a dragostei.

De ce este tangoul un dans atat de controversat?

Se spune ca a aparut ori in lupanarele din Buenos Aires, Argentina, ori in curtea din spatele caselor muncitorilor, ca dansul prin care un barbat incearca sa seduca o femeie. In secolul al XIX lea, Buenos Aires, capitala argentiniana a fost invadata de barbati din Europa, care, in cautarea unei vieti mai bune, si-au parasit familiile, casele si tarile de origine, trezindu-se dezradacinati si singuri in noul lor habitat. Determinant pentru geneza tangoului a fost faptul ca numai 1 din 10 locuitori erau persoane de gen feminin.

Curs de tango pentru cuceritorul din tine

Ca sa cuceresti o femeie trebuia sa fii un dansator desavarsit, asa ca un curs de tango nu ti-ar strica cu siguranta.

Legenda spune ca nu era un lucru neobisnuit ca barbatii sa danseze impreuna tango pentru a dezvolta figuri si tehnici noi.

La inceputul secolului 20, s-a extins din Argentina in Europa. Apoi a fost adoptat in patria mama de catre clasele bogate ca urmare a succesului reputat de acesta, mai ales in Franta.

Dansul seductiei nu a fost agreat de guvernul din anii 40, un fel de junta militara, care a restrans libertatea de exprimare a cettenilor. Asa ca au inceput sa alunge tinerii din barurile in care se dansa tango. In aceasta perioada a trait si un mare dansator, Carlos Estevez, poreclit Petroleo, adica “alunecos, siret, rapid”.In anul 1983, noul guvern a permis renasterea tangoului.

Ce este unic la acest dans? Intensitatea. Faptul ca barbatul conduce, faptul ca permite improvizatii, naste controverse. Un lucru e cert! in acest dans, barbatul decide ce se intampla. Punct.

Curs de tango: cadoul perfect pentru indragostiti

Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi un Sfantul Valentin, sau o aniversare, la care, dupa o cina romantica, acasa sau la un restaurant, iubitul tau te invita sa dansati impreuna un tango plin de pasiune?

Eu da. Si acum poti sa faci acest vis sa devina realitate daca va inscrieti la un curs de tango.

Singur sau in doi. Sunt sigura ca nu va spune nu. Si viata voastra se va schimba cu 360 grade. In bine.