X

Pentru a transforma optimismul si fericirea in stari de spirit permanente este important sa inveti sa zambesti mai mult, in fiecare zi, chiar daca, o stim cu totii… viata nu este tot timpul roz, asa cum ne-am dori.

Arta fericirii: cum sa zambesti mai mult, in fiecare zi

Oamenii de stiinta au descoperit ca zambetul este unul dintre simbolurile cu cea mai mare incarcatura emotionala pozitiva. Asadar, zambetul este mai mult decat o contractie a muschilor faciali, care-ti incununeaza chipul.

Cercetatorii au descoperit ca femeile zambesc mai mult decat barbatii, nu doar pentru ca sunt mai fericite ci si pentru ca social este mai acceptabil ca femeile sa zambeasca mai mult.

cum sa zambesti mai mult

Ai auzit, probabil, expresia un zambet de milioane. Ei bine, afla ca nu sunt numai vorbe-n vant. Atunci cand zambesti, chiar si fortat, impactul asupra creierului este de milioane. Cand zambesti reusesti sa diminuezi tendinta de negativitate a creierului, iar in timp il reprogramezi sa genereze mai multe ganduri pozitive, sa vada mai des jumatatea plina a paharului. Da, un simplu zambet iti poate schimba viata!

Dar sa zambesti, mai ales atunci cand motivele sunt putine sau inexistente, este o arta si necesita practica sustinuta:

1. Ganduri #fericire

Fa-ti un palmares cu toate lucrurile care te fac sa zambesti de fiecare data, mici si mari: prieteni, locuri, amintiri, o zi de relaxare pe malul marii etc. Cu cat mai multe si mai variate, cu atat mai bine. Chiar daca o faci fortat, incearca sa zambesti de fiecare data cand iti aminteste de toate aceste lucruri.

2. Practica recunostinta cu fiecare ocazie

Este uimitor efectul pozitiv pe care il are un simplu multumesc. Practica recunostinta ca pe un sport de performanta. Fii recunoscator nu doar pentru lucrurile pozitive din viata ta, dar si pentru cele negative. Apreciaza-le puterea de a te transforma si de a te ajuta sa devii mai matur si mai intelept.

3. Accepta gandurile si sentimentele negative

In linii mari, fericirea depinde de ponderea gandurilor pozitive si negative. Prea multe ganduri negative vor duce la instalarea starilor de stres si tristete. Inainte de a bloca toate emotiile negative, trebuie intai sa le constientizezi. Pentru ca, o stim cu totii, pentru a face o schimbare, intai trebuie sa acceptam realitatea asa cum este ea. Timp de o saptamana fii cu ochii-n patru dupa fiecare gand negativ pe care-l ai, care te intristeaza, te irita, te streseaza etc. Constientizeaza-le si accepta-le.

4. Una rece, una calda

Dupa ce ai stabilit ce ganduri se fac responsabile pentru starile emotionale negative, gandeste-te imediat la unul dintre lucrurile despre care ai stabilit ca te face fericit de fiecare data. Altfel spus, atunci cand te intristezi, fii pregatit sa ripostezi cu orice te va face sa zambesti.

Nu uita sa zambesti! Mai des! 🙂