X

Probabil ca ati auzit de calea prin care iti poti da seama de vocatia ta in mai putin de un minut. Practic, pentru cele care inca nu stiu, este un proces in care incepi sa scrii ceea ce crezi ca ar putea fi pana cand incepi sa te simti dezamagita si te dai batuta. La sfarsitul zilei, ideea ta despre “cine esti facuta sa fii” in viata, este foarte importanta, numai pentru faptul ca este o lentila prin care vei percepe totul. Cheia este sa iti dai seama ca forma lentilei depinde numai de tine. Nu este ceva ce toata lumea iti poate impune sau ceva ce trebuie sa cauti la alte persoane pentru a intelege. Deci, am pregatit 9 sfaturi prin care iti poti da seama care este vocatia ta.

shadow-morning-sun-woman

1. Fa o lista cu abilitatile tale!

Poti fi buna la a ajuta, a vindeca, a picta, a scrie sau doar la a dansa. Trebuie sa iti dai seama de toate lucrurile la care esti buna, chiar daca nu ti se pare ca imediat se vor transforma intr-o cariera.

2. Fa o lista cu interesele tale!

Iti place arta? Istoria? Psihologia? Ce carti citesti? Ce tip de articole citesti de obicei? Pe cine urmaresti pe Twitter? Toate aceste lucruri te definesc. Nu sunt detalii intamplatoare, sunt simbolice si importante. Puse cap la cap, creeaza modele care indica adevaruri mai mari.

3. Vezi unde se intersecteaza primele doua!

Trebuie sa ai interese, abilitatii si dedicare. Daca aceste aspecte nu sunt prezente, probabil ca nu vei putea sa iti duci visul pana la capat asa cum vrei. Exista noroc, sanse si posibilitati, dar cand acestea nu sunt prea sigure pentru a-ti lasa viitorul in baza lor, trebuie sa te bazezi pe ceea ce poti controla: ce vrei sa faci, cat de bine o poti face si cum poti sa creezi o profesie din asta.

4. Imagineaza-ti ca ai ajuns la varsta de 95 de ani. De ce vei fi mandra ca ai lasat in urma?

Toate acele lucruri pe care le vom lasa in urma, se spune ca la sfarsit, vor fi in inimile noastre. Daca asta este adevarat, ce te face sa fii mandra ca esti in viata? Ce te face sa fii mandra ca esti cine esti?

5. Pentru ce vrei sa fi reamintita dupa ce nu vei mai fi?

Vrei ca oamenii sa isi aduca aminte de tine pentru cate ore ai petrecut in birou? Sau pentru cate ore ai petrecut aproape de familie si prieteni? Vrei sa fii amintita pentru ce job bun ai avut? Sau pentru ce fel de persoana esti? Ia toate aceste aspecte in considerare.

6. Ce te face sa te simti implinita?

Nu ceea ce te face sa te simti fericita, acestea sunt emotii trecatoare si nu sunt senzatii intemeiate pe care sa te poti baza cu adevarat. Concentreaza-te pe ce te face sa te simti impacata cu tine insuti.

7. Ce visai ca vei face atunci erai copil?

De obicei nu conteaza profesia in sine, ci ceea ce simbolizeaza. Profesorii vor sa ghideze, veterinarii vor sa aiba grija de fiintele care nu pot vorbi, astronautii vor sa exploreze si sa realizeze ceva diferit de viata de zi cu zi. Acestea sunt doar cateva exemple, ceea ce este important sa stim, este ca ceea ce ne-am dorit ca si copii, sunt reflexii a ceea ce suntem cu adevarat, chiar daca, cateodata aceste lucruri nu sunt ceea ce vrem.

8. Gandeste-te la ceea ce vrei sa faci in fiecare zi. Nu la ce titlu vrei sa ai sau ce premii vrei sa obtii. 

Din ce vrei sa fie alcatuita viata ta de zi cu zi? Daca te concentrezi doar pe cum vrei sa arate imaginea, iei in considerare doar cum vrei ca alti oamenii sa vada viata ta.

9. Cum arata versiunea ta actualizata, intr-o lume perfecta? 

Adevarul este ca persoana pe care ti-o imaginezi ca esti, este cine esti cu adevarat. Ceea ce trebuie sa faci este sa dai la o parte toate lucrurile care crezi ca nu te fac sa fii acea persoana.