X

cum sa fim fericiti

Cum sa fim fericiti sau…sa nu mai fim nefericiti

Atunci cand studiile „unor cercetatori americani” ne alarmeaza ca vara..nivelul serotoninei, hormonul fericirii, scade, trebuie sa ne mobilizam si sa facem ceva pentru a stimula starea de bine, pentru a o incolti pe micuta naravasa si a o obliga sa ne insoteasca pretutindeni. Pentru asta am pregatit astazi un mic „tutorial al fericirii”, sau mai bine zic…un tutorial pentru exterminarea nefericirii. Cum sa fim fericiti daca in calea fericirii noastre stau vreo 7 obstacole ce ne fac nefericiti? Sa vedem ce e de facut.

Hai sa invatam cum sa fim fericiti

Tot ce trebuie sa facem este sa eliminam cele 7 motive care ne fac nefericiti si poof, gata fericirea. 🙂 Poate ca nu e chiar asa, insa nu strica sa incercam, nu?!

Sa le vedem asadar pe vrajitoarele, pe zgripturoaicele care ne fac viata amara, demascate de pickthebrain.com.

1. Iti faci prea multe griji. Mark Twain a spus la un moment dat urmatoarele cuvinte intelepte: „Am avut multe necazuri, insa multe dintre ele nu s-au intamplat vreodata”. Atunci cand ne facem griji, ne creem de fapt in minte situatii ipotetice din viitor, insa emotiile negative le resimtim in prezent.

Ce e de facut: „Don’t worry, be happy”. Grijile nu te ajuta in niciun fel. Daca nu exista o solutie la o problema, cu siguranta grijile nu te vor aduce la liman. Canalizeaza-ti mai bine energia pe gasirea unei solutii.

2. Nu detii controlul. Atunci cand crezi ca toata lumea este impotriva ta, cand imbratisezi rolul de victima, poate fi greu sa fii fericit. Nu mai invinui factorii externi – oameni, situatii, circumstante – pentru nefericirea ta. Ia-ti viata in propriile maini si asuma-ti responsabilitatea pentru tot ceea ce ti se intampla.

3. Ai resentimente. Gandurile negative indreptate catre o persoana sunt ca o otrava pentru spiritul tau, transformandu-te intr-un personaj nefericit, frustrat, incruntat si suparat pe viata… Sfat: invata sa ierti si sa uiti.

4. Crezi numai in propriul set de reguli. Consideri ca toata lumea ar trebui sa isi ghideze actiunile dupa regulile tale? Ei bine, e posibil ca nefericirea ta sa aiba mare legatura cu acest aspect. Intelege faptul ca regulile tale sunt valabile doar pentru tine si ca nu ii poti obliga pe cei din jur sa le respecte. Asa nu te vor mai deranja multe lucruri care iti scoteau peri albi inainte.

5. Te compari continuu cu altii. Acest lucru conduce inevitabil la nefericire. Intotdeauna va exista cineva mai frumos decat tine, mai inteligent ori mai norocos. Compara-te doar cu tine insuti, incercand sa devii mereu o versiune mai buna a ta.

6. Iti ingreunezi singur viata. Incearca sa nu iti pui singur bete in roate, nu iti seta obiective nerealizabile si nu incerca sa fii altcineva. Nu uita sa te bucuri de prezent, in goana de a face mereu altceva, de a fi altceva.

7. Esti pesimist. Aici e simplu, stii ca nu e bine. Sterge-te bine de pesimismul care te macina si nu te lasa sa vezi partea plina a paharului. Incarca-te cu optimism si vei vedea cum lucrurile din jurul tau vor capata culori frumoase.

Cum sa fim fericiti: misiune indeplinita

Acum ca am citit ce sta scris mai sus, cum ar fi sa punem si in practica? Ia sa vedem.