X

cum ne machiem

Cum ne machiem: o joaca de copii

Iti mai aduci aminte cand copila de tine, cu ochii mari si curiosi, fura din geanta mamei pudra si rujul, cum tuguia ea buzele mici pentru a le inrosi strident, cum se privea incantata in oglinda, cu ochi rimelari si zambet cochet? Ei bine, eu imi amintesc de parca ar fi fost ieri.

Fara reguli, fara atentie la detalii, machiajul era pe atunci o joaca frumoasa, inocenta, o joaca de-a oamenii mari. Astazi, cu atatea produse pe piata, atatea tendinte in continua schimbare, atatea „asa da” sau „asa nu”, ai crede ca machiajul e o treaba ultra-serioasa. Asa o fi, insa eu prefer sa ma joc in continuare, o joaca putin mai serioasa, cu doar cateva reguli in plus – care nu strica insa placerea jocului.

Cum ne machiem: reguli de bun…gust

DO’s

ᴥ Machiajul trebuie aplicat doar pe un ten curat si hidratat

ᴥ Oricum te-ai machia, trebuie sa vezi ce faci. Din acest motiv ai nevoie de o lumina buna, cu ajutorul careia sa te vezi bine in oglinda.

ᴥ Amesteca! Si inca o data, amesteca! Atunci cand iti „impodobesti” fata nu trebuie sa se vada clar unde incepe si unde se termina culoarea. Delimitarile rigide sunt nedorite deoarece nu fac decat sa dea un aspect artificial intregului machiaj. Asadar, fie ca este vorba de baza, blush sau fard de pleoape, ai grija sa nu trasezi linii dure, accentuate. O exceptie ar putea fi reprezentata de aplicarea dermatografului, insa si in acest caz de multe ori arata mult mai bine o linie usor estompata.

Don’ts

ᴥ Culoarea rujul nu trebuie sa fie niciodata mai inchisa decat cea a conturului de buze

ᴥ De asemenea, culoarea fondului de ten nu trebuie sa fie mai inchisa decat culoarea tenului.

Maybes

ᴥ Cand vine vorba de paleta de culori a machiajului lasa-te…inspirata mai degraba de culoarea parului decat de cea a ochilor sau a tinutei pe care o porti. Sau…nu!

ᴥ Daca nu este exagerat, un machiaj de noapte poate fi purtat cu succes si ziua, fara a parea deplasat. Apuse sunt zilele in care aceasta regula trebuia respectata cu strictete. Cat despre machiajul de zi purtat si noaptea, numai de bine!

ᴥ Cand vine vorba de combinatia de culori a fardului de pleoape, incearca sa ramai in aceeasi familie cromatica. Asta daca nu cumva ai o personalitate exploziva, care vrei sa se vada pe fata ta.

Vrei sa iti colorezi numai buzele? Pui numai putin anticearcan azi? Fard de pleoape fara rimel? Iti colorezi pometii cu un „strop” de ruj? Fantastic. Regula mea: regulile sunt facute pentru a fi incalcate, iar mintile creative trebuie lasate sa danseze in voie.