X

Arata-ti aprecierea fata de acel prieten special care ti-a fost mereu alaturi. Lasa deoparte ce ti-ar placea tie si gadeste-te care ar putea fi cadoul perfect sau ziua perfecta pentru prietenul tau.

Idei de surprize

O felicitare cu un mesaj personal;
Cafea sau ceai si rasfatul lor comestibil preferat;
O carte sau un film pe care abia le asteapta;
Popcorn si un film la el acasa;
O petrecere surpriza prin care ii multumesti ca e langa tine;
O excursie de o zi;
Un pranz la care vei mai invita si alti prieteni sa vi se alature la masa.

Partea 1. Planificarea surprizei

1. Gandeste-te ce il face fericit pe prietenul tau.

Poate ca i-ar placea o calatorie surpriza, sau poate ca ar prefera un cadou frumos si o seara linistita. Gandeste-te ce anume face atunci cand e fericit – probabil ca asta il va bucura si de aceasta data. Raspunsul poate fi unul dintre urmatoarele:

  •  Cadouri;
  •  O aventura sau o experienta noua;
  •  Timp linistit de calitate, in compania catorva prieteni apropiati;
  •  Discutii si incurajari.
2. Da-ti seama ce are nevoie sau ce ii place.

Spioneaza putin si incearca sa afli la ce se gandeste. Exista un loc unde isi doreste sa mearga? Sau ceva ce isi doreste sa-si cumpere ca rasfat sau ca o recompensa?
Incearca sa planifici o surpriza care sa aiba legatura cu hobby-urile prietenului tau, cu gusturile sale muzicale sau cu alte puncte de interes ale lui. Daca se intampla sa vina in oras trupa sa preferata, poti sa ii cumperi bilete si sa mergeti impreuna la concert.
Daca nu iti vine in minte ce isi doreste sau ce ii trebuie acum prietenului tau, incearca sa iti imaginezi ceva ce ar fi posibil sa-si doreasca, dar despre care nu a vorbit. De pilda, daca stii ca ii place sa citeasca, incearca sa gasesti o carte ce i s-ar putea parea interesanta – ceva ce probabil nu a citit pana acum. Va adora surpriza ta!

3. Combina cele doua parti.

Acum ca stii cum sarbatoreste prietenul tau si ce isi doreste, combina doua idei intr-una singura. Iata mai jos cateva exemple.

  •  O persoana careia ii place sa stea de vorba s-ar putea bucura de un film cu familia si prietenii spunandu-i ce le place la el, sau care il incurajeaza inaintea unui pas important din viata.
  •  Daca ai un prieten caruia ii plac experientele noi, dar s-a plans in ultima vreme de stres, du-l intr-o excursie relaxanta de o zi, intr-un parc sau intr-o destinatie turistica.
  •  Cineva care e fericit daca petrece o seara linistita acasa se poate bucura daca ii decorezi casa intr-o tematica din filmul sau preferat, iar apoi sa ramai sa urmariti impreuna acest film.
4. Decide pe cine inviti.

Daca prietenul tau este o persoana extrovertita, s-ar putea bucura de o surpriza ce implica mai multe persoane sau chiar de un grup mare pentru o ocazie speciala. Daca, dimpotriva, este introvertit, ar putea prefera sa petreaca timp in doi, sau sa primeasca un cadou de care sa se bucure intr-un moment al sau.
Asigura-te ca invitatii se vor distra si ei. Raftingul in ape repezi, de pilda, poate fi perfect pentru prietenul tau, insa trebuie sa te asiguri ca si ceilalti invitati vor avea ce face.
Incearca sa inviti persoane pe care sarbatoritul le stie bine, mai ales daca are tendinta sa fie usor timid sau introvertit. Daca prietenul tau este o persoana sociabila, e posibil sa nu se supere daca vei invita persoane noi, pe care crezi ca le-ar placea.

5. Adauga tuse personale.

Incearca sa incluzi referinte catre modul in care v-ati cunoscut sau catre alte experiente pe care le-ati trait impreuna. Daca oferi un cadou, adauga o tusa personala prezentarii: adauga o piramida de delicii comestibile, impacheteaza atent cadoul sau adauga o nota scrisa de mana!

Dezvaluirea surprizei

1. Alege o locatie speciala.

Pentru ca surpriza ta sa fie deosebita, alege o locatie distractiva. Copiii ar putea fi cuceriti de o petrecere intr-un fort din paturi, in timp ce adultii s-ar putea simti bine intr-un parc sau un pub, unde vor fi surprinsi cu un cadou special sau de o multime de prieteni.

2. Lasa un cadou intr-o locatie surpriza.

Daca oferi un cadou, lasa-l intr-un loc surprinzator pentru prietenul tau. Cere ajutorul cuiva care locuieste cu el si ascunde cadoul intr-un loc in care sa il poata gasi in timpul activitatilor sale obisnuite.

3. Creaza o vanatoare de comori.

Daca iti plac scenografiile speciale, lucreaza la o serie de indicii. Asigura-te ca prietenul tau gaseste primul indiciu si asteapta-l la final cu surpriza. Nu face vanatoarea de comori prea dificila, pentru ca altfel e posibil sa astepti prea mult.
Pentru situatiile in care prietenul tau s-ar putea bloca prea tare in vanatoarea de comori, te poti gandi sa aranjezi cun alt prieten comun sa faca impreuna cu el traseul vanatorii de comori si sa mai lase cateva indicii. Planifica totul din timp. Aceasta a treia persoana ar trebui sa fie in mod natural langa prietenul tau atunci cand gaseste primul indiciu.

4. Ia-l prin surprindere.

Vorbeste cu prietenul tau ca si cum ar fi o conversatie normala, in timp ce il conduci catre petrecerea surpriza sau in timp ce te pregatesti sa-i faci un cadou. Asteapta pana pare usor distras si nici nu va sti ce l-a lovit!

5. Pacaleste-l.

Suna-ti panicat prietenul si inventeaza un motiv pentru care trebuie sa vina imediat. Acest telefon va adauga un plus de adrenalina intregii experiente, insa ai grija sa nu inventezi o poveste care l-ar supara prea tare sau care sa fie mai distractiva decat surpriza reala. Nu vrei, desigur, sa ajunga la locatie furios, suparat sau dezamagit.

Sfat prietenesc. Daca amicului caruia te pregatesti sa ii faci surpriza perfecta nu ii plac surprizele, ramai la un plan simplu. Poate ca un siretlic elaborat care duce la o petrecere surpriza uriasa nu va fi potrivit, insa un cadou atent, impachetat manual ar putea fi perfect!

Sursa: https://www.wikihow.com/Surprise-a-Friend