X

cum alegi bicicleta

Cum alegi bicicleta cu care sa alergi asa cum iti doresti

Pentru ca vara se arata de ceva vreme in toata splendoarea ei, iar cei mai multi dintre noi nu ne mai gasim locul intre patru pereti, mi-am propus ca astazi sa discutam putin pe marginea unui subiect frumos, de vara: cum alegi bicicleta perfecta. Bicicleta perfecta este tinta noastra astazi, o tinta care depinde, dupa cum vei vedea in continuare, de mai mult variabile.

Cum alegi bicicleta visurilor tale: un ghid util

Pentru multi dintre noi, cei care am cumparat sau urmeaza sa cumparam o bicicleta, pretul este una dintre variabilele care ne influenteaza cel mai mult decizia de cumparare. In legatura cu pretul, e bine sa retii ca daca vei cumpara o bicicleta ieftina sau foarte ieftina trebuie sa te astepti in timp la anumite probleme: de transmisie sau la nivelul rotilor. Asa ca, mare grija la preturile incredibil de mici!

  1. In oras sau la munte? Iti doresti o bicicleta cu care sa te deplasezi doar in oras sau una pe care o poti folosi si excursii? Pentru oras ar trebui sa te orientezi catre City Bike, bicicleta de oras, sau Mountain bike, bicicleta de munte.
  2. Dispui de spatiu de depozitare? Daca raspunsul este da, iti recomand o bicicleta compacta, in cazul in care raspunsul este nu/ nu prea, cred ca cel mai bine ar fi sa te orientezi catre o bicicleta pliabila (foldable).
  3. Ce greutate ai? In cazul in care cantaresti sub 100 de kilograme, majoritatea bicicletelor sunt ok, insa daca depasesti suta de kilograme, este indicat sa intrebi vanzatorul daca garanteaza rezistenta bicicletei.
  4. Ai probleme cu spatele? Daca ai probleme in zona lombara de la munca de birou sau din orice alt motiv, iti recomand o bicicleta cu amortizare pe spate, full suspension sau cu amortizor in tija de sa.
  5. Gandeste-te si la detaliile legate de design. Daca te horarasti sa investesti cativa banuti in acest mijloc de transport eco-friendly, ar fi bine ca si din punct de vedere estetic sa iti fie pe plac – nu o vei schimba dupa doar cateva luni, nu-i asa? Asadar, ia in calcul brandul, culoarea, forma, calitatea vopselei, pentru ca relatia dintre voi sa fie una perfecta.

Raspunsurile la aceste intrebari iti vor arata cum alegi bicicleta ideala…

…cu care sa calatoresti mult si bine. Pe cai!