X

codite colorate

Codite colorate pentru fetite…mari

Suntem fete si ne place sa avem preocupari feminine. Ne place sa fim frumoase, admirate si pentru asta apelam la tot felul de trucuri de infrumusetare. Eu impart procedeele de infrumusetare in doua mari categorii: cele chinuitoare sau de rutina prin care vrei, nu vrei, trebuie sa treci la o anumita perioada si cele placute care iti dau liber la creativitate si iti mai dau si un plus de farmec.

O sa-ti vorbesc acum de niste accesorii dragi mie, de care m-am indragostit acum cativa ani si pe care de atunci le port vara de vara. Vorbesc de acele codite colorate pe care le vezi de obicei in parul fetelor la mare si care dau culoare pletelor tinerelor in cautare de un aer funky… 😉

Dorinta de a crea codite colorate a incoltit in mine

Si din acest motiv, anul acesta – aflandu-ma la mare –  m-am oprit la standul unui pletos cu moaca de hippiot care executa astfel de codite colorate. Am uitat sa iti spun ca dintotdeauna am avut o pasiune in a-mi taia, coafa, colora parul in cele mai ciudate feluri si atunci, poti sa iti dai seama cat de mari am facut ochii la tot ce facea personajul creator de codite colorate. Dupa ce am privit tehnica de infasurare a atei in jurul suvitelor, m-am asezat pe scaunel ca sa imi impodobesc si eu parul cu vreo doua codite colorate si intre timp l-am interogat pe creatorul lor care mi-a raspuns amabil la toate intrebarile.

Asa am aflat cateva lucruri de baza despre originalele codite colorate…

codite colorate … pe care vreau sa ti le impartasesc si tie:

-> Cea mai buna ata pe care o poti folosi este cea de goblen (in diferite culori);

-> Te poti spala cu coditele, insa in timp e posibil ca ata sa isi piarda din culoare;

-> Coditele pot rezista mult timp- chiar cateva luni- daca sunt bine facute (conteaza mult sa fie bine stranse);

-> Nu trebuie sa te ingrijorezi ca o sa capeti purici, paduchi sau mai stiu eu ce parazit …;)

-> Nu trebuie sa iti dai suvita de par in momentul in care vrei sa iti desfaci codita, ci ai nevoie de un forfecut si de ceva rabdare.

Cam acestea ar fi lucrurile generale pe care trebuie sa le stii despre haioasele codite. In cazul in care vrei sa inveti sa iti confectionezi singura codite colorate, am gasit un tutorial care te poate ajuta. Sper sa iti fie de folos si astept cu interes imagini cu coditele tale. 🙂